Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
12/05/2017 Poduzetništvo

Održan Lider invest u Slavonskom Brodu

Dana 9. svibnja 2017. održan je Lider invest u Slavonskom Brodu. Projekt Lider invest uvodno je predstavio glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović, rekavši da je cilj prepoznati, promovirati i nagraditi najbolje proizvodne investicije i to one koje su okrenute prema...

Dana 9. svibnja 2017. održan je Lider invest u Slavonskom Brodu. Projekt Lider invest uvodno je predstavio glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović, rekavši da je cilj prepoznati, promovirati i nagraditi najbolje proizvodne investicije i to one koje su okrenute prema izvozu. Okupljene je pozdravio i Drago Čugura, predsjednik Županijske komore Slavonski Brod te župan Danijel Marušić je koji je rekao kako njegovoj županiji nedostaju investicije i da je malo potrebno kako bi se određene prepreke investitorima otklonile. Zanimljivu prezentaciju o investicijskoj klimi u Hrvatskoj održao je ravnatelj AIK-a, Zdenko Lucić naglasivši kako  je investicijska klima bolja u Hrvatskoj nego u okruženju jer posjedujemo educiranu i dostupnu ranu snagu, niži trošak rada i ulaganja nego u EU, te razvijenu poslovnu infrastrukturu.

U nastavku investicijskog foruma na okruglom stolu sudjelovali su Damir Mirković – direktor CTR–a, Siniša Stanić– direktor Simplexa, Tomislav Mazal – predsjednik uprave ĐĐ Grupe, Bernard Kurjaković iz Industrijskog parka Nova Gradiška koji su govorili o tome kako stvoriti poticajno investicijsko okruženje u Brodsko posavskoj županiji i pokrenuti novu proizvodnu investiciju u BPŽ. Pozivamo vas da do  15. srpnja 2017. godine  nominirate  najbolju investiciju u Brodsko posavskoj županiji čija je proizvodnja započela od 1.1.2014. do 1.1.2017. godine te istu  dostavite na adresu e-pošte liderinvest@lider.media

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
11/05/2017 Poljoprivreda i ruralni razvoj

Potpisano 8 ugovora vrijednih 253 mil. kuna za javne sustave navodnjavanja

Brodsko-posavska županija nositelj je projekta „Sustav za navodnjavanje Orubica“ vrijednosti 45.283.895 kuna

Danas, 11. svibnja 2017. godine u Vladi Republike Hrvatske upriličeno je svečano potpisivanje osam ugovora vrijednih 253 milijuna kuna za javne sustave navodnjavanja. Ugovore su potpisali župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, župan Zadarske županije Stipe Zrilić, zamjenik...

Danas, 11. svibnja 2017. godine u Vladi Republike Hrvatske upriličeno je svečano potpisivanje osam ugovora vrijednih 253 milijuna kuna za javne sustave navodnjavanja. Ugovore su potpisali župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, župan Zadarske županije Stipe Zrilić, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Davorko Obuljen i pročelnik Upravnog odjela Virovitičko-podravske županije Igor Andrović s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić. Sustavi javnog navodnjavanja koji će se izgraditi temeljem ovih ugovora pokrivaju 3162 hektara poljoprivrednog zemljišta.  

Brodsko-posavska županija nositelj je projekta „Sustav za navodnjavanje Orubica“ vrijednosti  45.283.895 kuna uz intenzitet potpore do 100 % vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova. Projekt će se realizirati na području Općine Davor što će uvelike utjecati na  napredak u razvoju poljoprivrede, navodnjavajući polja vodom iz rijeke Save.

Trajanje projekta od sklapanja ugovora o financiranju do podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu može trajati najduže do 36 mjeseci. Korisnik može podnijeti zahtjev za isplatu jednokratno ili u najviše 6 rata (svi korisnici imaju mogućnost isplate predujma u iznosu do 50% odobrenih sredstava javne potpore).

U izradi i prijavi Projekta sudjelovali su Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije i CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije.

Projekti će biti veliki poticaj i dodatna motivacija u realizaciji strateškog projekta Vlade Republike Hrvatske „Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“, te reprezentativan primjer učinkovitog korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova.  

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
09/05/2017

Odobren projekt „Sustav za navodnjavanje Orubica“.

U sklopu Programa ruralnog razvoja iz Mjere M04– Ulaganja u fizičku imovinu, Podmjera 4.3. Potpora za ulaganje u infrastrukturu vezano uz razvoj modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva, tip operacije 4.3.1 – Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja, odobren je projekt „Sustava za navodnjavanje Orubica“,...

U sklopu Programa ruralnog razvoja iz Mjere M04– Ulaganja u fizičku imovinu, Podmjera 4.3. Potpora za ulaganje u infrastrukturu vezano uz razvoj modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva, tip operacije 4.3.1 – Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja, odobren je projekt „Sustava za navodnjavanje Orubica“, nositelja Brodsko-posavske županije. Projekt je vrijedan 45.283.895 kuna, a područje realizacije projekta je Općina Davor. Projektom će se ostvariti razvoj  poljoprivredne proizvodnje, navodnjavajući polja vodom iz rijeke Save.

Odluku o prihvatljivosti ovog projekta koji je napisala CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu Brodsko-posavske županije, objavila je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, rekao je župan Danijel Marušić.

CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o. igra važnu ulogu u ostvarivanju ovakvih važnih projekata za našu županiju. Sustav navodnjavanja Orubica prostirat će se na ukupno 326 hektara, što će biti prvi ovakav kapitalni sustav navodnjavanja u Brodsko-posavskoj županiji, rekao je Damir Mirković, direktor CTR - Razvojne agencije Brodsko-posavske županije.

Istaknimo kako se nakon projekta Hrvatskih voda koje su gradile pročistač otpadnih voda u Slavonskom Brodu (projekt vrijedan 11,6 milijuna Eura), radi o najvećem pojedinačnom projektu u Brodsko-posavskoj županiji koji se gradi sredstvima EU fondova.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
09/05/2017

Održano XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je 4. i 5. svibnja XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku na kojem su sudjelovali i djelatnici CTR-a. Na ovogodišnjem dvodnevnom savjetovanju prezentirane su aktualne teme: mogućnosti financiranja mikro, malih i srednjih poduzeća, pravila za...

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je 4. i 5. svibnja XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku na kojem su sudjelovali i djelatnici CTR-a. Na ovogodišnjem dvodnevnom savjetovanju prezentirane su aktualne teme: mogućnosti financiranja mikro, malih i srednjih poduzeća, pravila za prijavu projekata za bespovratne potpore iz proračuna EU-a, gdje prijavitelji griješe i što možemo naučiti iz dosadašnjeg iskustva, što poduzetniku donosi digitalizacija društva i dr.

Prezentirana su i vrijedna iskustva poduzetnika koji su svoju ideju doveli do realizacije te su održane dvije radionice za aktualne natječaje: Certifikatom do tržišta i Priprema projekata za natječaj Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona.

U petak, 5. svibnja potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić s ministrima iz resora ključnih za rast poduzetništva održala je zanimljivu panel raspravu.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
24/04/2017

Tjedan EU fondova - Dodjela nagrada najuspješnijim lokalnim EU projektima

Svečano otvorenje Tjedna EU fondova, organiziranog od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU,  obilježeno je dodjelom nagrada za najuspješniji lokalni EU projekt 2015.-2016. Ističemo kako je treće mjesto osvojio projekt „Dječji centar“ slavonskobrodskog Centra za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“, kojeg je nominirala...

Svečano otvorenje Tjedna EU fondova, organiziranog od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU,  obilježeno je dodjelom nagrada za najuspješniji lokalni EU projekt 2015.-2016. Ističemo kako je treće mjesto osvojio projekt „Dječji centar“ slavonskobrodskog Centra za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“, kojeg je nominirala CTR – Razvojna agencija BPŽ, koja je također i sudjelovala u pripremi i provedbi projekta.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200