Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
20/07/2017

Preuzmite prezentaciju o Javnom predstavljanju Nacrta prijedloga Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem

U prilogu možete preuzeti prezentaciju o Javnom predstavljanju Nacrta prijedloga Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem.

13/07/2017

Prijavite se na Informativnu radionicu o Programu „Zaželi – program zapošljavanja žena“

Dana 18. srpnja 2017., u prostorijama HGK Županijske komore Slavonski Brod na adresi Matije Mesića 9, u vremenu od 10,00 do 12,00 sati održati će se informativna radionica o Programu „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Radionica je namijenjena potencijalnim prijaviteljima projekata  (jedinice...

Dana 18. srpnja 2017., u prostorijama HGK Županijske komore Slavonski Brod na adresi Matije Mesića 9, u vremenu od 10,00 do 12,00 sati održati će se informativna radionica o Programu „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Radionica je namijenjena potencijalnim prijaviteljima projekata  (jedinice lokalne i područne samouprave i neprofitne organizacije) te partnerima koji mogu biti na projektima (regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centri za socijalnu skrb, udruge, pravne osobe vjerskih zajednica i ustanove) kao i svim zainteresiranim dionicima. Na informativnoj radionici detaljno će se predstaviti ciljevi, aktivnosti i uvjeti Poziva.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane sudionike da svoj dolazak potvrde prijavom putem linka: https://goo.gl/forms/JMyLulgOqxjEQfW82

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
12/07/2017

Kroz Program ruralnog razvoja proširenje vodoopskrbnih sustava u naseljima Staro Topolje, Bukovlje i Vranovci

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu operacije 7.2.1. ''Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda", koji je bio raspisan od 5. rujna do 5. listopada 2016....

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu operacije 7.2.1. ''Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda", koji je bio raspisan od 5. rujna do 5. listopada 2016. godine.

Važno je naglasiti da je Vodovod d.o.o. (Slav. Brod) u sklopu operacije 7.2.1 ''Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda" prijavio dva projekta ukupne vrijednosti 7.428.661,29 kuna, za koje je dobio potporu intenziteta od 100% vrijednosti prihvatljivih troškova projekata.

Radi se o projektima  „Izgradnja vodoopskrbne distribucijske mreže u naselju Staro Topolje“  i  „Izgradnja vodovodne mreže visoke zone naselja Bukovlje i Vranovci“

CTR – Razvojna agencija BPŽ pružila je tehničku pomoć kod pisanja i prijave projekata.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
05/07/2017

Obavijest o promjeni telefonskog broja

Obavještavaju se cijenjeni korisnici i poslovni partneri CTR-Razvojne agencije Brodsko-posavske županije d.o.o. da nas od 5.7.2017. možete kontaktirati na novi broj telefona +385 35 637 201 u radnom vremenu od 7:00 do 15:00 sati. 

 

09/06/2017

Održana završna konferencija projekta 'S osmijehom u školu 2'

Slavonski Brod, 8.6.2017. Završna konferencija projekta „S osmijehom u školu 2" čiji je cilj bio zapošljavanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u školama s područja Brodsko-posavske županije, održana je u Velikoj vijećnici županijske uprave.

Slavonski Brod, 8.6.2017. Završna konferencija projekta „S osmijehom u školu 2" čiji je cilj bio zapošljavanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u školama s područja Brodsko-posavske županije, održana je u Velikoj vijećnici županijske uprave.

Brodsko-posavska županija putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu i u partnerstvu sa CTR - Razvojnom agencijom Brodsko-posavske županije, 18 osnovnih i 2 srednje škole, provela je ovaj projekt u prošloj akademskoj godini .

Na današnjoj završnoj konferenciji uz zamjenike župana Stjepana Bošnjakovića Damira Mirkovića , pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje šport i kulturu Anicu Vukašinović, Mirelu Brechelmacher iz  CTR-a, te brojne sudionike projekta, nazočio je i župan Danijel Marušićkoji je ovom prigodom pohvalio sve sudionike projekta i istaknuo njegove višestruke koristi kako za naš obrazovni sustav tako i širu  društvenu zajednicu. Dodao je i to kako je ovaj projekt i primjer kako treba učinkovito koristiti EU fondove

Provedba projekta započela je 31. kolovoza 2016. i trajat će do 30. kolovoza ove godine, a u njega je uključeno 45 pomoćnika u nastavi za 46 djece s teškoćama u razvoju u 18 osnovnih i 2 srednje škole s područja županije.

Projekt je ukratko predstavila voditeljica projekta, v.d. pročelnice Upravnog odjel za obrazovanje, šport i kulturu, Anica Vukašinovićistaknuvši kako se osposobljavanjem novih pomoćnika u nastavi unaprijedio sustav neposredne podrške učenicima s teškoćama u razvoju u Brodsko-posavskoj županiji. Na taj način nastavlja se s kontinuiranom potporom učenicima s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa. Ovi učenici postizali su i bolje rezultate u učenju, ojačali samopouzdanje i samopoštovanje, što će doprinijeti njihovom osamostaljenju.

"S osmijehom u školu 2” je projekt vrijedan ukupno 1.792.481,23 kuna, od čega je iznos EU potpore 1.702.500,00 kn odnosno 95 %, a udjel Brodsko-posavske županije 89.981,23 kn. Sredstva su utrošena na selekciju osoba za pomoćnike u nastavi i njihovo uvođenje u rad s učenicima s teškoćama u razvoju, rad pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju (90% ukupne vrijednosti projekta odnosi se na plaće pomoćnika u nastavi), promidžbu i vidljivost financiranja projekta EU sredstvima te upravljanje projektnom administracijom. Na uvodnoj su konferenciji novozaposlenim pomoćnicima u nastavi podijeljene i potvrde o uspješno završenom Programu uvođenja u rad pomoćnika u nastavi.

Cjelokupnu provedbu projekta i ove je školske godine koordinirao CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, dok su svakodnevnu potporu u radu pomoćnicima u nastavi pružali stručni timovi u partnerskim školama.

Ono što valja istaknuti je da ovim projektom, koji će gotovo u cijelosti biti financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.", ostvarena višestruka korist za širu društvenu zajednicu – pored osigurane adekvatne pomoći onima kojima je to najpotrebnije, otvoreno je i 45 novih radnih mjesta.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200