Arhiva natječaja
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
04/02/2016

Nacionalna zaklada raspisala poziv za iskaz interesa - 'Znanje bez granica'

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je Poziv za iskaz interesa u području suradnje na razmjeni znanja - "Znanje bez granica".

Poziv je namijenjen isključivo udrugama za iskazivanje interesa za suradnju s Nacionalnom zakladom u području razmjene znanja kroz sudjelovanje na međunarodnim...

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je Poziv za iskaz interesa u području suradnje na razmjeni znanja - "Znanje bez granica".

Poziv je namijenjen isključivo udrugama za iskazivanje interesa za suradnju s Nacionalnom zakladom u području razmjene znanja kroz sudjelovanje na međunarodnim skupovima (A) i dolaskom međunarodnih stručnjaka u RH (B). U okviru ovog Poziva moguće je ostvariti i sufinanciranje za predstavljanje Republike Hrvatske sudjelovanjem predstavnika udruga u međunarodnim programskim mrežnim organizacijama i/ili institucijama (C). Poziv je otvoren kontinuirano, do 10. studenoga 2016. godine, ili do iskorištenja planiranoga ukupnog iznosa sredstava (Kn 150.000,00).

Potrebnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje

Izvor: www.zaklada.civilnodrustvo.hr

Prikaz natječaja pojedinačno
Pročitaj više
03/02/2016

Prijavite ili predložite društveno-odgovorni projekt kroz inicijativu 'Jer sve smo to MI'

Dana 1.2.2016. otvoren je natječaj u sklopu inicijative 'Jer sve smo to MI' u organizaciji tvrtke dm-drogerie markt d.o.o. Rok za prijavu na natječaj je 29.2.2016. Početak realizacije prihvaćenih projekata, kampanja i inicijativa je 9.5.2015.

PRAVILA I UVJETI PRIJAVE:

1. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju projekti, kampanje i inicijative:

 • registriranih nevladinih udruga
 • ustanova: centara, škola, domova, društava, bolnica, skloništa
 • PRAVILA I UVJETI PRIJAVE:

  1. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju projekti, kampanje i inicijative:

  • registriranih nevladinih udruga
  • ustanova: centara, škola, domova, društava, bolnica, skloništa
  • jedinica lokalne i područne samouprave (gradova, općina, županija)
  • koji za realizaciju trebaju: financijsku podršku, donaciju robe (kozmetičkih i higijenskih potrepština, hrane i potrepština za djecu, proizvoda za kućne ljubimce, proizvoda za čišćene), opremanje i/ili uređenje vanjskih i unutarnjih prostora, volonterski angažman djelatnika, partnera ili kupaca dm-a.

  2. Projekte, kampanje i inicijative mogu predložiti fizičke osobe

  • Predlagatelj je dužan navesti svoje puno ime i prezime te e-mail adresu kao i ime i prezime nositelja projekata i inicijativa koje predlaže. 

  3. Nije dopuštena prijava i sudjelovanje u inicijativi, projekata, kampanja ili inicijativa fizičkih osoba niti trgovačkih društava.

  Više o natječaju pogledajte OVDJE.

  Izvor: www.jersvesmotomi.hr

  Prikaz natječaja pojedinačno
  Pročitaj više
28/01/2016

Natječaj za projekte civilnog društva u sklopu programa Europa za građane

Otvoren je natječaj u sklopu programa Europa za građane "Projekti civilnog društva 2016." Cilj poziva je poticanje demokratskog i građanskog sudjelovanja građana na razini Europske unije. Također, podupire projekte s ciljem uključivanja građana u aktivnostima izravno povezanim s politikama Europske unije, pružajući priliku za izravno sudjelovanje u procesu donošenja politika. Rok za prijavu je 1. ožujka 2016.

Projekt civilnog društva mora uključiti najmanje dvije od sljedeće tri vrste aktivnosti:

 • promicanje društvenog angažiranja i solidarnosti: aktivnosti koje mogu promicatiraspravu/kampanje/akcije o temama od zajedničkog interesa u širem okviru prava i odgovornosti građana Unije i uspostavljanja veze...

Projekt civilnog društva mora uključiti najmanje dvije od sljedeće tri vrste aktivnosti:

 • promicanje društvenog angažiranja i solidarnosti: aktivnosti koje mogu promicatiraspravu/kampanje/akcije o temama od zajedničkog interesa u širem okviru prava i odgovornosti građana Unije i uspostavljanja veze s europskim političkim programom i oblikovanjem politike;
 • prikupljanje mišljenja: aktivnosti koje imaju za cilj prikupljanje pojedinačnih mišljenja građana o posebnom pitanju koje će se utvrđivati svake godine, dajući prednost pristupu "odozdo prema gore" (uključujući uporabu društvenih mreža, webinare itd.) te medijsku pismenost;
 • volontiranje: aktivnosti koje promiču solidarnost među građanima Unije i šire.

 

Natječaj je namijenjen neprofitnim organizacijama, uključujući organizacije civilnog društva, obrazovne, kulturne i znanstvene institucije.

Partneri na projektu mogu biti lokalna/regionalna uprava ili neprofitne organizacije, uključujući organizacije civilnog društva, obrazovne, kulturne ili istraživačke institucije, odbori za bratimljenje gradova i umrežavanje.

Projekt mora uključiti barem tri prihvatljive zemlje, od kojih je barem jedna država članica EU-a.

Najveći prihvatljivi iznos bespovratnih sredstava za projekt je 150.000 EUR. Aktivnosti se moraju održavati u bilo kojoj prihvatljivoj zemlji. Najdulje trajanje projekta je 18 mjeseci.

Više o natječaju pogledajte OVDJE

Izvor: www.odraz.hr

 

Prikaz natječaja pojedinačno
Pročitaj više
13/11/2015

Objavljen natječaj za operaciju 4.1.2.

Objavljeno Petak, 30 Listopad 2015. 06:51

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 28. listopada 2015. u Narodnim novinama broj 118/15 natječaj za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba operacije 4.1.2. "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog...

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 28. listopada 2015. u Narodnim novinama broj 118/15 natječaj za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba operacije 4.1.2. "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš".

Korisnici su sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika neovisno o ekonomskoj veličini, a prihvatljivi materijalni troškovi za sufinanciranje su ulaganje u građenje skladišnih kapaciteta za stajski gnoj i digestate uključujući opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja i digestata, za vlastite potrebe od minimalno 70 posto i ulaganje u poboljšanje učinkovitosti korištenja gnojiva (strojevi i oprema za utovar, transport i primjenu gnojiva – mineralnog i organskog gnojiva), za vlastite potrebe od minimalno 70 posto. Prihvatljiv trošak za sufinanciranje je i stjecanje objekata, strojeva i opreme kroz financijski leasing do iznosa tržišne vrijednosti imovine. 
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 28. listopada 2015. do 30. prosinca 2015., a detalje možete pronaći ovdje.

Ovom prigodom obavještavamo i potencijalne korisnike kako se natječaj za operaciju 4.2.1. odgađa do daljnjega, budući da je potrebno izvršiti detaljnu analizu prijava pristiglih na prvi natječaj. Napominjemo kako su troškovi izrade projektne dokumentacije, a koje su potencijalni prijavitelji imali pri pripremi projekata za ovaj, odgođeni natječaj, prihvatljiv trošak i na sljedećem natječaju.

Izvor: apprrr.hr 

Prikaz natječaja pojedinačno
Pročitaj više
13/11/2015

Raspisani natječaji za Operaciju 4.1.1.

Objavljeno Srijeda, 04 Studeni 2015 12:48

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je dva natječaja za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" - provedba operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava". Isti su objavljeni u Narodnim novinama br. 121/15, od...

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je dva natječaja za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" - provedba operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava". Isti su objavljeni u Narodnim novinama br. 121/15, od dana 4.11.2015. godine. Jedan natječaj odnosi se na sektor svinjogojstva i peradarstva, a drugi je raspisan za sektor voća i povrća.

Korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sukladno Zakonu o poljoprivredi osim fizičkih i pravnih osoba čija je ekonomska veličina manja od 6.000 eura za ulaganja u sektoru voća, povrća i cvijeća i manja od 8.000 eura za ulaganja u ostalim sektorima, te proizvođačke grupe/organizacije priznate sukladno Zakonu o zajedničkoj organizaciji tržišta poljoprivrednih proizvoda i posebnim mjerama i pravilima vezanim za tržište poljoprivrednih proizvoda.

Sredstva javne potpore iznose ukupno 11.000.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, a intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova, a moguće ga je uvećati za dodatnih 20 postotnih bodova u slučajevima propisanim natječajem.

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 4. studenoga 2015. do 15. siječnja 2016., a detalje možete pronaćiovdje.

Izvor: apprrr.hr

Prikaz natječaja pojedinačno
Pročitaj više
Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200