Arhiva natječaja
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
04/02/2016

Program prekogranične suradnje Slovenija - Hrvatska 2014.-2020. - objavljen trajno otvoren poziv na dostavu projektnih prijedloga

Program prekogranične suradnje Slovenija - Hrvatska 2014. -2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u pograničnom području na dostavu prijava u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga. Detaljne uvjete i rokove za poziv na dostavu prijedloga možete pronaći u Priručniku za provedbu projekata (“Application Manual”)...

Program prekogranične suradnje Slovenija - Hrvatska 2014. -2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u pograničnom području na dostavu prijava u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga. Detaljne uvjete i rokove za poziv na dostavu prijedloga možete pronaći u Priručniku za provedbu projekata (“Application Manual”) uključenom u Paket za prijavitelje (“Application Pack”). Paket za prijavitelje predstavlja integralni dio ove objave poziva i može se preuzeti s programske web stranice http://84.39.218.255/hr2/javni-razpis/javni-razpis-za-projekte/.

Prijava se može podnijeti u bilo kojem trenutku od datuma objave do datuma zatvaranja Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga ili dok se ne potroše raspoloživa sredstva. Prijave projekta mogu se neprekidno podnositi nakon objave poziva. Prvi rok za podnošenje je 11. ožujka 2016. Sljedeći rokovi za podnošenje prijava bit će objavljeni na mrežnoj stranici programa www.si-hr.eu barem dva mjeseca prije definiranog roka. Prijave koje su primljene u roku i ispunjavaju sve uvjete bit će podložne odluci Odbora za praćenje (MC).

U Programu prekogranične suradnje Slovenija - Hrvatska sudjeluje devet regija iz Slovenije (Pomurska regija, Podravska regija, Savinjska regija, Zasavska regija, Posavska regija, Jugovzhodna Slovenija regija, Osrednjeslovenska regija, Primorsko-notranjska regija i Obalno-kraška regija) i osam županija iz Republike Hrvatske (Primorsko-goranska županija, Istarska županija, Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska županija, Varaždinska županija, Međimurska županija i Karlovačka županija). Europski fond za regionalni razvoj osigurava iznos od 33.087.636,00 EUR za sufinanciranje projekata. Program može sufinancirati samo prihvatljive troškove, pri čemu Unija sufinancira sredstvima EFRR-a maksimalno 85 % od ukupno prihvatljivih troškova; barem 15 % mora se osigurati iz drugih izvora.

Program je osmišljen u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje i nudi financijsku potporu za prekogranične projekte koji promiču održivo, sigurno i rezonantno granično područje usvajajući pametne pristupe za očuvanje, mobilizaciju i upravljanje prirodnim i kulturnim resursima radi dobrobiti ljudi koji žive i rade na tom području ili ga posjećuju. Aktivnosti moraju pokazati prekogranični utjecaj na prihvatljivo područje ovog programa.

Programski dokument (INTERREG V-A Slovenija — Hrvatska) usvojen od strane Europske komisije 30. rujna 2015. godine predstavlja pravnu osnovu ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Prikaz natječaja pojedinačno
Pročitaj više
04/02/2016

Nacionalna zaklada raspisala poziv za iskaz interesa - 'Znanje bez granica'

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je Poziv za iskaz interesa u području suradnje na razmjeni znanja - "Znanje bez granica".

Poziv je namijenjen isključivo udrugama za iskazivanje interesa za suradnju s Nacionalnom zakladom u području razmjene znanja kroz sudjelovanje na međunarodnim...

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je Poziv za iskaz interesa u području suradnje na razmjeni znanja - "Znanje bez granica".

Poziv je namijenjen isključivo udrugama za iskazivanje interesa za suradnju s Nacionalnom zakladom u području razmjene znanja kroz sudjelovanje na međunarodnim skupovima (A) i dolaskom međunarodnih stručnjaka u RH (B). U okviru ovog Poziva moguće je ostvariti i sufinanciranje za predstavljanje Republike Hrvatske sudjelovanjem predstavnika udruga u međunarodnim programskim mrežnim organizacijama i/ili institucijama (C). Poziv je otvoren kontinuirano, do 10. studenoga 2016. godine, ili do iskorištenja planiranoga ukupnog iznosa sredstava (Kn 150.000,00).

Potrebnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje

Izvor: www.zaklada.civilnodrustvo.hr

Prikaz natječaja pojedinačno
Pročitaj više
03/02/2016

Prijavite ili predložite društveno-odgovorni projekt kroz inicijativu 'Jer sve smo to MI'

Dana 1.2.2016. otvoren je natječaj u sklopu inicijative 'Jer sve smo to MI' u organizaciji tvrtke dm-drogerie markt d.o.o. Rok za prijavu na natječaj je 29.2.2016. Početak realizacije prihvaćenih projekata, kampanja i inicijativa je 9.5.2015.

PRAVILA I UVJETI PRIJAVE:

1. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju projekti, kampanje i inicijative:

 • registriranih nevladinih udruga
 • ustanova: centara, škola, domova, društava, bolnica, skloništa
 • PRAVILA I UVJETI PRIJAVE:

  1. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju projekti, kampanje i inicijative:

  • registriranih nevladinih udruga
  • ustanova: centara, škola, domova, društava, bolnica, skloništa
  • jedinica lokalne i područne samouprave (gradova, općina, županija)
  • koji za realizaciju trebaju: financijsku podršku, donaciju robe (kozmetičkih i higijenskih potrepština, hrane i potrepština za djecu, proizvoda za kućne ljubimce, proizvoda za čišćene), opremanje i/ili uređenje vanjskih i unutarnjih prostora, volonterski angažman djelatnika, partnera ili kupaca dm-a.

  2. Projekte, kampanje i inicijative mogu predložiti fizičke osobe

  • Predlagatelj je dužan navesti svoje puno ime i prezime te e-mail adresu kao i ime i prezime nositelja projekata i inicijativa koje predlaže. 

  3. Nije dopuštena prijava i sudjelovanje u inicijativi, projekata, kampanja ili inicijativa fizičkih osoba niti trgovačkih društava.

  Više o natječaju pogledajte OVDJE.

  Izvor: www.jersvesmotomi.hr

  Prikaz natječaja pojedinačno
  Pročitaj više
28/01/2016

Natječaj za projekte civilnog društva u sklopu programa Europa za građane

Otvoren je natječaj u sklopu programa Europa za građane "Projekti civilnog društva 2016." Cilj poziva je poticanje demokratskog i građanskog sudjelovanja građana na razini Europske unije. Također, podupire projekte s ciljem uključivanja građana u aktivnostima izravno povezanim s politikama Europske unije, pružajući priliku za izravno sudjelovanje u procesu donošenja politika. Rok za prijavu je 1. ožujka 2016.

Projekt civilnog društva mora uključiti najmanje dvije od sljedeće tri vrste aktivnosti:

 • promicanje društvenog angažiranja i solidarnosti: aktivnosti koje mogu promicatiraspravu/kampanje/akcije o temama od zajedničkog interesa u širem okviru prava i odgovornosti građana Unije i uspostavljanja veze...

Projekt civilnog društva mora uključiti najmanje dvije od sljedeće tri vrste aktivnosti:

 • promicanje društvenog angažiranja i solidarnosti: aktivnosti koje mogu promicatiraspravu/kampanje/akcije o temama od zajedničkog interesa u širem okviru prava i odgovornosti građana Unije i uspostavljanja veze s europskim političkim programom i oblikovanjem politike;
 • prikupljanje mišljenja: aktivnosti koje imaju za cilj prikupljanje pojedinačnih mišljenja građana o posebnom pitanju koje će se utvrđivati svake godine, dajući prednost pristupu "odozdo prema gore" (uključujući uporabu društvenih mreža, webinare itd.) te medijsku pismenost;
 • volontiranje: aktivnosti koje promiču solidarnost među građanima Unije i šire.

 

Natječaj je namijenjen neprofitnim organizacijama, uključujući organizacije civilnog društva, obrazovne, kulturne i znanstvene institucije.

Partneri na projektu mogu biti lokalna/regionalna uprava ili neprofitne organizacije, uključujući organizacije civilnog društva, obrazovne, kulturne ili istraživačke institucije, odbori za bratimljenje gradova i umrežavanje.

Projekt mora uključiti barem tri prihvatljive zemlje, od kojih je barem jedna država članica EU-a.

Najveći prihvatljivi iznos bespovratnih sredstava za projekt je 150.000 EUR. Aktivnosti se moraju održavati u bilo kojoj prihvatljivoj zemlji. Najdulje trajanje projekta je 18 mjeseci.

Više o natječaju pogledajte OVDJE

Izvor: www.odraz.hr

 

Prikaz natječaja pojedinačno
Pročitaj više
13/11/2015

Objavljen natječaj za operaciju 4.1.2.

Objavljeno Petak, 30 Listopad 2015. 06:51

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 28. listopada 2015. u Narodnim novinama broj 118/15 natječaj za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba operacije 4.1.2. "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog...

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 28. listopada 2015. u Narodnim novinama broj 118/15 natječaj za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba operacije 4.1.2. "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš".

Korisnici su sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika neovisno o ekonomskoj veličini, a prihvatljivi materijalni troškovi za sufinanciranje su ulaganje u građenje skladišnih kapaciteta za stajski gnoj i digestate uključujući opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja i digestata, za vlastite potrebe od minimalno 70 posto i ulaganje u poboljšanje učinkovitosti korištenja gnojiva (strojevi i oprema za utovar, transport i primjenu gnojiva – mineralnog i organskog gnojiva), za vlastite potrebe od minimalno 70 posto. Prihvatljiv trošak za sufinanciranje je i stjecanje objekata, strojeva i opreme kroz financijski leasing do iznosa tržišne vrijednosti imovine. 
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 28. listopada 2015. do 30. prosinca 2015., a detalje možete pronaći ovdje.

Ovom prigodom obavještavamo i potencijalne korisnike kako se natječaj za operaciju 4.2.1. odgađa do daljnjega, budući da je potrebno izvršiti detaljnu analizu prijava pristiglih na prvi natječaj. Napominjemo kako su troškovi izrade projektne dokumentacije, a koje su potencijalni prijavitelji imali pri pripremi projekata za ovaj, odgođeni natječaj, prihvatljiv trošak i na sljedećem natječaju.

Izvor: apprrr.hr 

Prikaz natječaja pojedinačno
Pročitaj više
Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200