Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
18/04/2018

CRO-TEX provodi projekt Novim tehnologijama do boljeg sna

Ukupna vrijednost projekta je 327.275,00 kuna, bespovratna sredstva Europske unije iznose 222.004,00 kuna

CRO-TEX provodi projekt "Novim tehnologijama do boljeg sna". Ukupna vrijednost projekta je 327.275,00 kuna, a bespovratna sredstva Europske unije iznose 222.004,00 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 16. listopada 2017. do 16. travnja 2018. godine

Tvrtka CRO-TEX d.o.o. osnovana je 1993. godine u Malinu, a razvojem poslovanja od početne ideje da poduzetnicima i obrtnicima koji se bave izradom tapeciranog namještaja ponudi sirovinu i repromaterijal za proizvodnju namještaja, tvrtka je u svoju ponudu uvela nove proizvode: bonnel žičane jezgre za madrace i namještaj, silikonske kuglice za punjenje jastuka u proizvodnji tapeciranog stilskog namještaja i jastuka za zdravo spavanje te u posljednje tri godine uvodi proizvodnju madraca od bonel žičane jezgre, spužve-pjene i memory pjene. Cro-tex d.o.o. obavlja proizvodnju u vlastitom pogonu ali nije imao stroj za štepanje madraca, zbog čega je bio prisiljen koristiti vanjske usluge. Upravo zbog toga dolazilo je do poteškoća, visokih troškova transporta i nemogućnosti odgovora na sve potrebe kupaca i zahtjeva tržišta. Želeći prevladati to "usko grlo" u procesu proizvodnje, u Cro-texu su pripremili projekt "Novim tehnologijama do boljeg sna", koji je uspješno prijavljen i odobren za sufinanciranje sredstvima Europske unije, iz  Europskog fonda za regionalni razvoj, a sada je projekt pri samom završetku.
U razdoblju provedbe projekta, dobrim upravljanjem te provedenom nabavom ostvareni su kvalitativni i kvantitativni pokazatelji projekta, a koji će omogućiti proširenje proizvodnih kapaciteta i poboljšanje kvalitete i unaprjeđenje tehnološkog stupnja razvijenosti što će u konačnici rezultirati podizanju konkurentnosti u sektoru proizvodnih usluga korištenjem bespovratnih potpora te konkurentnosti poduzeća na domaćem i stranim tržištima. - Proveden je postupak nabave za isporuku CNC višeiglene šteperice te je sklopljen Ugovor o nabavi robe s tvrtkom TWO DRAGONS d.o.o. na iznos od 250.000,00 kuna. Postavljanjem novog stroja anulirao se nastanak uskog grla u proizvodnji madraca te će se postupno smanjiti cijena završnih proizvoda. Nabavom te CNC višeiglene šteperice uvodimo novi proizvodni proces koji će omogućiti izradu minimalno 30 novih varijacija postojećih proizvoda (madraca s različitim vrstama štepa) te ćemo tvrtku pozicionirati na mjesto pružatelja usluga štepanja za proizvođače koji ne posjeduju potrebnu opremu - ističe direktor Cro-texa i voditelj projekta Dario Pavić.
Uspješnu provedbu projekta omogućila je i popratila pružanjem konzultantskih usluga CTR-Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o.

Izvor: Posavska Hrvatska

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200