Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
22/05/2017 Poljoprivreda i ruralni razvoj

CTR - Razvojna agencija pripremila i prijavila 9 projekata za Podmjeru 7.4. Ruralnog razvoju u vrijednosti 43.042.615 kuna.

Dana 18.svibnja 2017. zatvoren je natječaj iz Mjere 7 - Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima za Podmjera 7.4. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Program ruralnog razvoja 2014. – 2020. godine.

Sredstva javne potpore za ovaj natječaj iznose ukupno 50.000.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, a Zahtjevi za potporu podnosili su se od 18. travnja 2017. do 18. svibnja 2017. godine.

Prihvatljivi projekti su građenje i/ili opremanje male infrastrukture poput: vatrogasnog doma, društvenog doma/ kulturnog centra, turističkog informativnog centra, dječjeg igrališta, sportske građevine, biciklističke staze, građevine za ostvarivanje organizirane njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece do polaska u osnovnu školu (dječji vrtić, rekonstrukcija i opremanje prostora za izvođenje programa predškole u osnovnoj školi te rekonstrukcija i opremanje prostora za igraonicu, javne zelene površine pješačke staze i sl. kako bi osiguranjem kvalitetne komunalne i društvene infrastrukture, ruralna područja postala poželjna mjesta za život i rad.

CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije je, u sklopu provedbe projekta „Jačanjem kapaciteta Brodsko-posavske županije do učinkovitijeg korištenja ESI fondova“, izradila i prijavila 9 projekata za 9 korisnika s područja 7 općina ukupne vrijednosti 43.042.614,85 kn za koje se očekuje potpora u iznosu 39.003.239,69 kn. Projekt je financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a tijekom 30 mjeseci njegove provedbe osigurat će se pomoć javnopravnim tijelima (školama, općinama, gradovima, komunalnim poduzećima i dr.) u pripremi i provedbi EU projekata, kroz savjetodavne usluge, specijalizirane edukacije i informiranje. Ukupna vrijednost projekta je 1.499.973,48 kuna, a dodijeljena bespovratna EU sredstva iznose 1.274.964,70 kuna.

Prije same objave natječaja, a po objavi Pravilnika o provedbi mjere 7, CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije uputila je pozive te organizirala savjetodavne radionice za potencijalne prijavitelje kako bi pravovremeno započeli s pripremom, a u konačnici i prijavom.

Od objave natječaja pa sve do konačnog roka za prijavu, potencijalni korisnici bili su u mogućnosti koristiti savjetodavnu pomoć prilikom samostalne izrade projekata ili koristiti stručnu pomoć CTR-a za pripremu i prijavu projekata.

Osim društvene i infrastrukturne vrijednosti ovih projekata, realizacija svih projekata omogućit će dodatna zapošljavanja u ovim općinama. U svrhu funkcioniranja infrastrukture, obavljanja poslova održavanja, te provođenja aktivnosti korisnika infrastrukture, predviđeno je zapošljavanje 19 osoba na različitim poslovima.
Ostaje za vjerovati da će se realizacijom ovih projekata značajno doprinijeti ostvarenju cilja ove mjere te da će naše općine uistinu postati poželjna mjesta za život i rad, rekao je Damir Mirković, direktor, CTR - razvojne agencije brodsko-posavske županije.
 

Listu prijavljenih projekata možete preuzeti ISPOD.

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200