Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
06/05/2018

Dizala bez granica - Europski projekt tvrtke Simplex d.o.o., vrijedan 16.070.555,00 kuna

Ovim projektom otvorit će se 20 novih radnih mjesta u promatranom razdoblju, od čega će 8 novih zaposlenika proći stručnu edukaciju za rad na novim strojevima.

Zahvaljujući projektu, uvodi se proizvodnja novih komponenti za dizala i otvara se novih 20 radnih mjesta do 2020. godine
Simplex je slavonskobrodska tvrtka koja je osnovana prije 10 godina i čija je primarna djelatnost montaža i modernizacija dizala, a u manjem dijelu bavi se i proizvodnjom komponenti dizala. Čitav svoj životni vijek tvrtka pruža usluge montaže i modernizacije dizala za vodeće svjetske proizvođače dizala pretežito na inozemnom tržištu Europske unije.

Najprepoznatljivija referenca tvrtke je iz 2016. godine, montaža prvog pilot dizala iduće generacije koje može ići u vertikalnom i horizontalnom smjeru. Simplexu je 2015. dodijeljena nagrada „Zlatna bilanca“ za 2014. poslovnu godinu koju dodjeljuje hrvatska Financijska agencija (FINA). U ožujku ove godine Simplex je primio nagradu EY poduzetnik godine za najboljeg hrvatskog poduzetnika u međunarodnom poslovanju koju dodijeljuje firma Ernst & Young. 

Strateški cilj tvrtke je proširiti svoje poslovanje, posebice u dijelu proizvodnje, gdje se trenutačno provode 2 europska projekta uz suradnju i pomoć Razvojne agencije Brodsko-posavske županije - Centra za tehnološki razvoj (CTR). Europski projekt pod nazivom Dizala bez granica započeo je sredinom 2017. godine s trajanjem razdoblja provedbe od godinu dana.  Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Glavni cilj projekta je povećanje postojećih proizvodnih kapaciteta u proizvodnom pogonu na adresi Sjeverna ulica 17, blizu istočnog ulaza Slavonski Brod. Ukupna vrijednost projekta je 16.070.555,00 kuna, a od te vrijednosti Europska unija bespovratno sufinancira 5.954.616,05 kuna. Ovim projektom tvrtka Simplex nabavlja moderne proizvodne strojeve poput računalom numerički upravljanih lasera, štanca, škara i brojne druge alate kojima će dodatno opremiti proizvodni pogon, te na taj način u svoje poslovanje uključiti najmodernije proizvodne tehnologije. Strojevi i alati su visoke kvalitete i od renomiranih proizvođača priznatih na tržištu. Svi strojevi koji se nabavljaju ovim projektom su već isporučeni u proizvodnom pogonu te čekaju svoje prvo puštanje u pogon. Simplex također ima mjerljive ciljeve koje želi ostvariti ovim projektom u promatranom razdoblju do 2020. godine. Prije svega to je uvođenje proizvodnje barem 6 novih komponenti za dizala koje tvrtka planira nuditi svojim klijentima. Nadalje, ovim projektom otvorit će se 20 novih radnih mjesta u promatranom razdoblju, od čega će 8 novih zaposlenika proći stručnu edukaciju za rad na novim strojevima. U sklopu ovoga projekta tvrtka Simplex se predstavlja i na međunarodnim sajmovima. U listopadu prošle godine već je prisustvovala kao izlagač na industrijskom sajmu „Interlift 2017“ u Augsburgu u Njemačkoj. Ove godine u travnju tvrtka je izlagala na najvećem industrijskom sajmu „Hannover Messe 2018“ u Njemačkoj gdje je predstavljen EU projekt Dizala bez granica te napredak u pružanju proizvoda i usluga koji se ostvaruje ovim europskim projektom.

 

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200