Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
05/07/2018 Poduzetništvo

Europski projekt tvrtke DM-COMMERC iz Slavonskog Broda

Ukupna vrijednost projekta "Moderne instalacije za veću učinkovitost" je 129.148,63 kuna, od čega je 67.000,00 kuna financirano bespovratnim sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Vrijedna oprema u kojoj su aparat za elektrozavarivanje ručno, zatim aparat za argonsko, TIG i plinsko varenje te nareznice, kupljene od tvrtke Čepo d.o.o., nabavljeni su zahvaljujući projektu "Moderne instalacije za veću učinkovitost" kojeg provodi slavonskobrodska tvrtka DM-COMMERC d.o.o. 

- Ta će oprema omogućiti unaprjeđenje postojećih montažnih procesa te olakšati tvrtki prilagodbu zahtjevima tržišta - kaže Josipa Matić, direktorica tvrtke DM-COMMERCE, ujedno i voditeljica projekta. Riječ je o hvalevrijednom projektu vrijednom 129.148,63 kuna, sufinanciranom sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, pripremljenom uz potporu CTR-a Razvojne agencije Brodsko-posavske županije. Inače, tvrtka DM-Commerce uspješno radi od 2012. godine, registrirana je i specijalizirana za uvođenje instalacija vodovoda, kanalizacije i plina i instalacija za grijanje i klimatizaciju. Tvrtka obavlja poslove pripreme, izvođenja i puštanja u rad različitih tipova instalacija (termo, hidro i plinske) za što su nužne visoke tehnološke inovacije i stalna unaprjeđenja energetske učinkovitosti sistema instalacija. Zbog izrazito visokih standarda postavljenih u toj djelatnosti, tvrtka kontinuirano ulaže u znanja i opremu iz vlastitih izvora kapitala. - Analizom poslovanja i tržišta, uočeni su tehnološki nedostatci tvrtke koji su izrazito intezivni i zahtijevaju visoka ulaganja,a zbog njih je bila smanjena učinkovitost i konkurentnost tvrtke. Ti su se nedostatci ponajprije odnosili na neprilagođenost i nefunkcionalnost postojeće opreme visokim i stalno rastućim zahtjevima tržišta. Zato smo osmislili projekt "Moderne instalacije za veću učinkovitost" kojim smo željeli unaprijediti postojeće montažne procese nabavkom nove, energetski učinkovitije, preciznije i kvalitetnije opreme, prilagođene zahtjevima tržišta. Projekt je sada pri samome kraju, oprema je nabavljena i već ju koristimo, a na taj način ćemo osigurati bržu i kvalitetniju uslugu uz manje troškove te ostvariti glavni cilj projekta: povećanje učinkovitosti i konkurentnosti - ističe Josipa Matić.
Posebno je važno što je uz pomoć nove opreme omogućeno da DM-COMMERCE proširi proizvodne usluge na učinkovito zavarivanje uz korištenje novih tehnologija, pri čemu treba naglasiti da će se ostvariti značajnije uštede električne energije, osigurat će se brža, kvalitetnija i energetski učinkovitija usluga te povećati učinkovitost i konkurentnost tvrtke na domaćim ali i stranim tržištima. - Povećanjem učinkovitosti omogućit će se širenje poslovanja na nova tržišta te ostvariti povećanje prihoda od prodaje za 32 posto do 2019. godine, u odnosu na 2015. godinu. Ciljane skupine projekta su naši postojeći i budući potencijalni klijenti tvrtke na tržištu Republike Hrvatske i EU (s posebnim naglaskom na tržište građevine) te nezaposlene osobe s područja županije, budući da će se projektom omogućiti zapošljavanje četiri nova djelatnika - zaključuje Josipa Matić.

Ukupna vrijednost projekta "Moderne instalacije za veću učinkovitost" je 129.148,63 kuna, od čega je 67.000,00 kuna financirano bespovratnim sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Trajanje projekta je od 9. listopada 2017. do 9. srpnja 2018. godine 

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200