Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
17/04/2019 Poljoprivreda i ruralni razvoj

Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti

Podnositelji prijave po ovom javnom pozivu mogu ostvariti novčanu potporu u iznosu do najviše 100.000,00 kuna.

Javni poziv je objavljen na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018.g. do 2020.godine s ciljem unapređenja učinkovitosti proizvodnih procesa, jačanja proizvodnih kapaciteta te postizanja boljih poslovnih rezultata zadruga i drugih malih poduzetnika, obrtnika i poljoprivrednika kao korisnika mjera Ministarstva hrvatskih branitelja koji su svojim dosadašnjim poslovanjem pokazali uspješnost.

Za potporu po ovom pozivu može se kandidirati zadruga hrvatskih branitelja koja je bila korisnica mjere Ministarstva namijenjene poticanju osnivanja zadruga odnosno potpore radu te potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja u sklopu programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju, kao i zadruga koja nije koristila ovu mjeru potpore u 2018.godini.

Da bi zadruga hrvatskih branitelja sudjelovala u postupku dodjele novčane potpore namijenjene proširenju postojeće djelatnosti mora ispunjavati uvjete prihvatljivosti podnositelja kao i formalne uvjete utvrđene javnim pozivom za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti.

Osim zadruga hrvatskih branitelja prihvatljivi podnositelji za potporu po ovom javnom pozivu su i mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici koji su bili korisnici Mjere samozapošljavanja iz programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju te koji nisu koristili ovu mjeru potpore u 2018.godini.
Mali poduzetnici,obrtnici i poljoprivrednici, da bi sudjelovali u postupku dodjele novčane potpore namijenjene proširenju postojeće djelatnosti uz uvjet prihvatljivosti podnositelja također moraju ispunjavati i formalne uvjete utvrđene ovim javnim pozivom.

Podnositelji prijave po ovom javnom pozivu mogu ostvariti novčanu potporu u iznosu do najviše 100.000,00Kuna.
Razdoblje zaprimanja zahtjeva po ovom javnom pozivu traje od 12.travnja 2019.g do 13.svibnja 2019.g.
Prijave se podnose Ministarstvu hrvatskih branitelja, Zagreb, Trg Nevenke Topalušić 1 putem pošte ili osobno putem urudžbenog ureda MHB u uredovno vrijeme.
Sve dodatne i valjane informacije o dodjeli potpora za proširenje postojeće djelatnosti, mogu se dobiti isključivo u Ministarstvu hrvatskih branitelja, na mrežnoj stranici branitelji.gov.hr , te u Područnoj jedinici Ministarstva u Slavonskom Brodu, Stjepana Marjanovića 2 i Centru za psihosocijalnu pomoć u Slav.Brodu, Stjepana Marjanovića 2 ili putem tel.035-447-363 svaki radni dan od 8h do 16h i u Centru za psihosocijalnu pomoć u Novoj Gradiški, ul. Zrinskih 1 od ponedjeljka do četvrtka od 15h-16h ili putem telefona br. 035-362-154 od ponedjeljka do četvrtka od 15h do 16h.

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200