Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
29/08/2019 Poduzetništvo

Još jedan europski projekt tvrtke Ergo klamerice

Učinkovita i konkurentna proizvodnja za klamerice budućnosti

Ergo klamerice d.o.o. provodi projekt pod nazivom "Učinkovita i konkurentna proizvodnja za klamerice budućnosti" koji je usmjeren na rješavanje problema koji dovode do smanjene učinkovistosti i efektivnosti te uvelike narušavaju daljnji rast i razvoj tvrtke. Tvrtka je dosegnula maksimum postojećih proizvodnih i skladišnih kapaciteta, te više nije u mogućnosti zadovoljiti potrebe kupaca, što za sobom nosi velike rizike: od napuštanja postojećih kupaca, gubitka dijela tržišta, nemogućnost daljnjeg širenja i napredovanja. 

Proizvodnja tvrtke odvija se na dvije odvojene lokacije u Lužanima, u Ulici Vladimira Nazora 78 i Vladimira Nazora 221, prilikom čega se javlja dodatan problem gubitka vremena na prijevoz repromaterijala i radne snage, a i privremeno skladište u Nazorovoj 221 ne pruža odgovarajuće uvijete za skladištenje.                                     
Kako bi se otklonili ti problemi, provest će se aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje proizvodne hale, dogradnje skladišnog prostora, reorganizacija proizvodnih jedinica te tehnološko opremanje prostora.

Aktivnosti projekta:
1. Povećanje kapaciteta i integracija proizvodnih procesa
2. Širenje kapaciteta i poboljšanje skladišnih uvjeta
3. Predstavljanje proizvoda tvrtke na međunarodnom sajmu 
4. Promidžba i vidljivost 
    
Kako ističu u tvrtki Ergo klamerice d.o.o., u dosadašnjem provedbenom razdoblju projekta provedena je nabava strojeva i opreme, potpisani su ugovori s pet dobavljača. Do sada odrađena nabava: tri štance za proizvodnju klamerica, jedna linija za proizvodnju trake, aparat za čeono varenje, jedan čeoni elektroviličar, dva ručna električna i pet paletnih viličara, automatizacija za nove strojeve, namještaj za skladišni i proizvodni dio hale (paletni regali, garderobni ormari, stolice…).
U tijeku je popunjavanje prostora, odnosno skladišnih regala, gotovim proizvodima i repromaterijalima. Novo skladište osim bolje preglednosti pruža i odgovarajuće uvjete skladištenja dobara, bez opasnosti za oštećivanje uslijed nepogodnih vremenskih uvjeta ili mogućnosti urušavanja zbog dotrajalosti polica. Puno je bolja osvijetljenost, a transportni putevi su prohodni u potpunosti.
Priprema i provedba projekta odvija se u suradnji s Centrom za razvoj Brodsko-posavske županije. Cijeli projekt, kao i svi njegovi rezultati, bit će predstavljeni potencijalnim kupcima i javnosti na međunarodnom sajmu u Koelnu.

Ukupna vrijednost projekta: 12.205.368,18 kuna, sufinanciranje Europske unije: 3.544.846,74 kuna
Razdoblje provedba projekta: od 15. prosinca 2017. do 15. prosinca 2019. godine
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog priloga isključiva je odgovornost tvrtke Ergo klamerice d.o.o.

Izvor: Posavska Hrvatska

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200