Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
03/07/2018 Poduzetništvo

Još jedan europski projekt tvrtke Simplex d.o.o.

Projekt je ukupno vrijedan 674.500,00 kuna, potpora Europske unije iznosi 300.000,00 kuna

Još jedan europski projekt tvrtke Simplex d.o.o. 

Projekt je ukupno vrijedan 674.500,00 kuna, potpora Europske unije iznosi 300.000,00 kuna
Nakon što je nedavno završen dosad najveći projekt Simplexa "Dizala bez granica", financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, vrijedan čak 16 milijuna kuna, u toj je slavonskobrodskoj tvrtki pri kraju i provedba projekta "e-CNC graviranje", prijavljenog na natječaj e-impuls, vrijednog 674.500.00 kuna, a potpora Europske unije iznosi 300.000,00 kuna. - Projekt "e-CNC graviranje" usmjeren je na povećanje konkurentnosti našeg poduzeća u proizvodnji i montaži dizala, unaprjeđenjem poslovnih procesa te uspostavljanjem Odjela za dizajn i graviranje dizala. Zahvaljujući projektu omogućena nam je kupnja dva nova vrijedna stroje. Prvi je CNC laser, koji primjenom laserske zrake "spaljuje" površinu materijala koji se obrađuje, a drugi je CNC glodalica, koja primjenom raznih alata mehanički gloda površinu materijala koji se obrađuje. Osim što nam je ovim ulaganjem omogućeno graviranje i otiskivanje vlastite oznake za pojedine elemente (brenda Simplex), sada možemo pružati usluge grafičkog dizajna i graviranja na različitim materijalima drugim kupcima - kažu u Simplexu.

Stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekata pružao  je CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, u kojoj naglašavaju kako je tvrtka Simplex primjer dobre prakse u korištenju potpora za financiranje poslovanja. - Od samog osnutka pa do danas tvrtka je  proširivala svoje poslovanje uz korištenje županijskih, državnih i EU potpora. Projekt "e CNC glodanje" će omogućiti, uz zadržavanje postojećih, zapošljavanje najmanje 8 novih radnika te povećanje prihoda. Trajanje projekta je od 1. prosinca 2017. do 1. srpnja 2018. godine - ističe Dubravka Mirković, voditeljica Odjela za razvoj poduzetništva u CTR-u i stručnjakinja za provedbu projekta.

Primarno tržište poduzeća Simplex je Europska unija i to je tržište najznačajnije za opstanak i daljnji rast. Simplex ima prodajna predstavništva u Njemačkoj i Francuskoj, koja su ujedno i najveća tržišta na području Europske unije i na njima je i odradila najveći dio svojih projekata. U budućnosti planiran je aktivniji nastup na tržištu Velike Britanije i Švicarske kroz otvaranje podružnica sljedeće godine. Strateški cilj poduzeća Simplex je osigurati udio i u tržištima na kojima tvrtka još nije prisutna (Bliski istok i sjeverna Afrika, Kina, Indija) kao i ponuditi tržištu nove proizvode uz pomoć kojih bi zaokružili proces od projektiranja, proizvodnje i montaže dizala do njegovog održavanja i modernizacije.

Izvor: Posavska Hrvatska

 

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200