Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
12/12/2019

Najmodernija i najkvalitetnija oprema, novi izgled i nova organizacija posla u brodskoj bolnici pacijentima pružaju zdravstvenu zaštitu na nivou EU standarda

Nakon poliklinike koja je koštala 30 milijuna kuna, ovo je drugi veliki realizirani projekt posljednjih godina koji je u 100% iznosu financiran od strane Europske unije.

SLAVONSKI BROD- Uspješno provedeni projekt došao je do svoga kraja. „Kraći put do zdravlja“ naziv je projekta Opće bolnice dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu čija je vrijednost  gotovo 40 milijuna kuna i koji je trajao tri godine, od pripreme dokumentacije do konačne realizacije.

Sam projekta koji je financiran od strane Europske unije putem Europskog fonda za regionalni razvoj završava s 31. prosincem ove godine.
- Vrijedna opreme u iznosu od 33 milijuna kuna donijela je „svježu krvnu sliku“ za kojom smo u bolnici čeznuli i koja nam omogućava pružanje zdravstvene zaštite na novu eu standarda. Ostatak sredstva upotrjebljen je za uređenje prostora pedijatrije, kliničkom laboratoriju te fotonaponsku elektranu na krovu zgrade pedijatrije. Projekt je bio strogo strukturiran i određen i ispunjavajući indikatore koji se odnose na povećanje dnevnih bolnica čime doprinosimo boljoj i kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi. – kazao je danas ravnatelj Opće bolnice dr. Josip Benčević, dr. Josip Samardžić.
Pacijenti danas kraće borave u bolnici, manja je potreba za hospitalizacijom, brže se vraćaju svojim redovitim aktivnostima, manja je potreba za anagleticima, ubrzanim metodama omogućava se bolji i kvalitetniji život građanima. Niz je opreme, novi rendgenski uređaji, nova operacijska sala, 14 ultrazvuka, bova aparatura za vaskularnu kirurgiju, novi kreveti..
Niz kojeg je teško nabrojati, ali 33 milijuna opreme bez kojih se suvremena medicina danas ne može ni zamisliti.- Sa zanovljenom opremom vjerujemo da će se i liste čekanja smanjiti to je sigurno, ono što je bitno, da nije bilo nove opreme liste čekanja koje su neminovnost, bile bi još veće, sada možemo reagirati i kada se negdje pojavi zastoj. Sa starom opremom to nije bilo moguće.- kazao je ravnatelj, dr. Samrdžić.
Energetska učinkovitost i energana uvelike će doprinijeti uštedi energenata koja je do sada stvarala trošak od oko 7, 5 milijuna kuna. Promijenjen je izgled bolnice ali jednako tako promijenila se i organizacija posla za koju su zainteresirane kolege i iz susjednih država.

Nakon poliklinike koja je koštala 30 milijuna kuna, ovo je drugi veliki realizirani projekt posljednjih godina koji je u 100% iznosu financiran od strane Europske unije. Realizirana je svaka stavka proračuna pa i postignuta određena ušteda, sve stavke proračuna su ispoštivane i realizirane.-

Bio je ovo prvi EU projekt u brodskoj bolnici, 40 milijuna kuna i županija kao osnivač bolnice ponosna je i sretna. Sutra je županijska skupština i valja reći da se u proračunu planiraju sredstva za medicinski sektor, u planu financiranje potrebne dokumentacije za izgradnju novoga bloka, Centra za hitni prijem i interventnu medicinu, očekujemo građevinsku zgradu hematološko onkološke bolnice i mikrobiologiju koju će koristiti i Nastavni zavod i sama bolnica. Bolnica je postala jedno gradilište. Od energetske obnove do nove ograde. – kazao je Damir Mirković, zamjenik župana Brodsko posavske županije.

Izvor: ebrod.net

Foto: Arhiva

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200