Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
06/12/2017

Održana 4. sjednica Partnerskog vijeća BPŽ

Ukupno je prijavljeno 48 projekata ukupne vrijednosti preko 345 milijuna kuna.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osnovalo je fond sa 120 milijuna kuna za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Čak 8,6 milijuna kuna bespovratne potpore namijenjeno je području Brodsko-posavske županije.  

Najviši udjel Ministarstva u sufinanciranju projektne dokumentacije iznosi 95 % ukupno prihvatljivih troškova za projekte s područja I. skupine jedinica lokalne samouprave, 90 % za projekte s područja II. skupine te 85 % za projekte s područja III. skupine. Najviši iznos sredstava koji se može dodijeliti po podnositelju iznosi 1.000.000,00 kuna s PDV-om ukoliko je podnositelj općina ili grad, odnosno 2.000.000,00 kuna s PDV-om za županije. Neovisno o korisniku i području provedbe projekta vrijednost zahtjeva za dodjelu sredstava po pojedinačnom projektu nije mogla biti manja od 100.000,00 kuna. 
Poziv se odnosio na ulaganja u komunalnu infrastrukturu (nerazvrstane ceste, županijske ceste, nogostupe, klizišta, biciklističke staze, lokalne vodovodne i kanalizacijske mreže, toplovode, male elektrane, infrastrukturne objekte u svrhu jačanja turističke ponude (šetnice, poučne staze, vidikovci, žičare) i socijalnu infrastrukturu (objekti osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja, objekti predškolskog odgoja, učenički domovi, hospiciji, objekti zdravstvene namjene, domovi umirovljenika, kulturni centri, domovi kulture, vatrogasni domovi i ostali objekti javne namjene koji su na raspolaganju široj lokalnoj zajednici). 

U projektu je Centar za tehnološki razvoj imao posebnu ulogu, jer je na tragu decentralizacije funkcija koje se spuštaju s razine Ministarstva regionalnog razvoja na regionalne koordinatore te je CTR radio evaluaciju projekata.

Ukupno je prijavljeno 48 projekata ukupne vrijednosti preko 345 milijuna kuna. Prema vrsti ulaganja najviše je prijavljenih projekata s područja male komunalne infrastrukture (nerazvrstane ceste, pješačke staze, pješački prijelazi, pothodnici, vodoopskrba) – 28 projekata. Šest projekata prijavljeno je s područja odgoja i obrazovanja (dječji vrtići, osnovne škole, edukacijski centri, centri kompetencija, studentski kampus, a po četiri projekta prijavljena su s područja zdravstva te turističke infrastruktura (biciklističke staze, sportsko-rekreacijski centri) i s područja zdravstva. Tri projekta prijavljena su s područja socijalne skrbi domovi za starije, društveni domovi, trgovi, višenamjenski društveni objekti). Dva projekta prijavljena su s područja sigurnosti (vatrogasni domovi) te jedan projekt s područja kulture. 

 

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200