Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
29/08/2017

Potpisan ugovor za sufinanciranje projekta ROSIS4H - 'Otkrivanje mogućnosti za održivi utjecaj na razvoj hortikulture u prekograničnom području'.

Riječ je o projektu vrijednom 564.258 EURa, od čega će se u Brodsko-posavskoj županiji realizirati 324.197 EURa

 

U utorak 29. kolovoza 2017. godine, u prostorijama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije održano svečano potpisivanje šest ugovora o sufinanciranju u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje  Hrvatska – Srbija 2014.- 2020. 

Među šest projekata koji su se ugovorili nalazi se i projekt ROSIS4H - „Otkrivanje mogućnosti za održivi utjecaj na razvoj hortikulture u prekograničnom području“.  Riječ je o projektu vrijednom 564.258 EUR, od čega će se u Brodsko-posavskoj županiji realizirati 324.197 EUR. Projekt je financiran iz fonda Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Serbia 2014.-2020. ROSIS4H jedan je od 24 projekta koji su prošli strogu selekciju i zadovoljili na natječaju na koji je aplicirano 127 projekata. 

Pripremu projekta radio je vodeći partner CTR – razvojna agencija Brodsko-posavske županije, a ostali partneri su Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj BPŽ d.o.o., Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod, Grad Šabac i Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika Šabac.

Svečanom potpisivanju nazočila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gđa Gabrijela Žalac dok je u ime CTR-a ugovor je potpisala direktorica gđa Mirela Brechelmacher.

Glavni cilj projekta je podržati jačanje konkurentnosti u hortikulturi u programskom području kroz kapitalizaciju rezultata prethodnog projekta i poboljšanje učinkovitost relevantnih centara kompetencija dok su  specifični ciljevi podržati integraciju poduzetničkih potpornih institucija, obrazovnih i istraživačkih institucija i klastera-poduzetnika u holistički proces razvoja hortikulture koristeći prekogranične centre kompetencija, potaknuti integraciju ICT-a u razvoj hortikulture te podržati razvoj tržišta unaprjeđenjem centara kompetencija u kvalitetne pružatelje profesionalnih usluga u sektoru hortikulture.

Predviđeno trajanje projekta je 21 mj.

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200