Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
24/10/2017

Potpisani ugovori za energetsku obnovu školskih objekata na području županije vrijedni 27 milijuna kuna

Ove projekte zajednički provode Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Fond i Brodsko- posavska županija

Danas su u velikoj vijećnici Brodsko- posavske županije potpisani ugovori za energetsku obnovu školskih objekata. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrili su Brodsko-posavskoj županiji 27 milijuna kuna za energetsku obnovu školskih objekata. Sredstva su odobrena za osnovne škole ,,Ivan Filipović" Velika Kopanica, ,,Mato Lovrak" Nova Gradiška, ,,Josip Kozarac" Slavonski Šamac, ,,M.A. Reljiković'' Bebrina, ,,A.Starčević" Rešetari, ,,Ivan Goran Kovačić" iz Starog Petrovog Sela, osnovne škole iz Okučana i Oprisavaca te Srednju školu ,,Antun Matija Reljković" iz Slavonskog Broda. 

„Ove projekte zajednički provode Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Fond i Brodsko- posavska županija. Ukupno je prema rezultatima poziva za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u odgojno-obrazovnim  ustanovama prihvaćeno 223 projekta za koje je odobreno 348 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. Fond je jedinicama regionalne i lokalne samouprave pomagao u pripremi dokumentacije, što je bio zahtjevan posao, no to se u konačnici pokazalo kao odličan model koji je rezultirao s 96% prolaznošću“, istaknuo je Tomislav Ilić iz Fonda za zaštitu okoliša .

„Zajedno s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas potpisujemo ugovor vrijedan 27 milijuna kuna, od čega je 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Fonda za koheziju i konkurentnost. S jedne strane postižemo uštedu energije, jer se uglavnom radi o vanjskoj ovojnici škole, a u srednjoj školi u Slavonskom Brodu radi se o obnovi kotlovnice. Sredstva koja su naš udio, možemo kandidirati prema ministarstvu da i ona budu dio europskog novca, što će na kraju dovesti do toga da sve škole obnovimo europskim sredstvima. Da bi do toga došlo, morali smo kandidirati dobre projekte i ostvariti dobru suradnju s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Zahvala ide ministru Štromaru, kao i ministru Kuščeviću za vrijeme čijeg smo mandata i kandidirali projekte te svakako zamjenici ministra Dunji Magaš. Veliki obol projektima dali su i ravnatelji škola“, rekao je župan Danijel Marušić.

Tehničku pomoć pri realizaciji projekata osigurao je CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije. 

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200