Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
22/05/2020

Projekti civilnog društva (Europa za građane)

Najmanje dvije države članice EU-a moraju biti uključene u projekte civilnog društva


PROJEKTI CIVILNOG DRUŠTVA (EUROPA ZA GRAĐANE)
Europe for Citizens programme – actions grants 2020
Call ID: EACEA-52-2019
Rok za prijavu: 1. rujna 2020. godine
Prihvatljivost prijavitelja: 


Javna tijela ili neprofitne organizacije s područja:
• država članica Europske unije: Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska , Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Velika Britanija.
• država trećih zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Republika Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Srbija i Kosovo (Ovo označavanje ne dovodi u pitanje pozicije o statusu i u skladu je s UNSCR 1244/1999 i Mišljenjem ICJ-a o proglašenju neovisnosti Kosova).

* Najmanje dvije države članice EU-a moraju biti uključene u projekte civilnog društva.

Svrha poziva je podržati projekte koje promiču transnacionalna partnerstva i mreže koje izravno uključuju građane. Ti projekti okupljaju građane različitih profila u aktivnostima izravno povezanim s politikama Unije, kako bi im se pružila prilika aktivno sudjelovati u procesu kreiranja politika Unije na područjima koja su povezana s ciljevima Programa. To se može postići u svim fazama, sa svim institucionalnim sugovornicima, a posebno uključuje: utvrđivanje dnevnog reda, zagovaranje tijekom pripremne faze i pregovaranje o prijedlozima politika, pružanje povratnih informacija o relevantnim inicijativama. U tu svrhu, ti će projekti pozivati građane da djeluju zajedno ili raspravljaju o višegodišnjim prioritetnim temama Programa na lokalnoj i europskoj razini.

Projekt bi se trebao sastojati od poticanja i organiziranja razmišljanja, rasprava ili drugih aktivnosti povezanih s višegodišnjim prioritetnim temama Programa. Predloženim aktivnostima treba se osmisliti praktična rješenja za suradnju ili koordinaciju na europskoj razini. Projekti bi trebali aktivno uključivati građane i imati svrhu postavljanja temelja ili razvoj dugotrajnog umrežavanja između organizacija koje su aktivne u području Programa.  

Ova mjera podržava projekte koje provode transnacionalna partnerstva kojima se promiču mogućnosti za solidarnost, društveni angažman i volontiranje na razini Unije.

Trenutno 40 Organizacija traže suradnike/partnere na ovaj Poziv – potencijalne suradnike potražite ovdje


Projekt civilnog društva mora sadržavati najmanje dvije od sljedećih vrsta aktivnosti:


• Promicanje društvenog angažmana i solidarnosti: aktivnosti koje promiču raspravu / kampanje / akcije na teme od zajedničkog interesa u okviru prava i odgovornosti građana Unije i povezivanje s europskim političkim programom i procesom donošenja politika.
• Prikupljanje mišljenja: aktivnosti čiji je cilj prikupljanje pojedinačnih mišljenja građana koji favoriziraju verzikalni pristup  (uključujući korištenje društvenih mreža, webinara itd.) i medijsku pismenost.
• Volontiranje: aktivnosti koje promiču solidarnost među građanima Unije i šire.
Za prijavu i više o pozivu potražite ovdje


Potpune informacije i dokumenti u svezi PROGRAMA "EUROPA ZA GRAĐANE" dostupni su na sljedećoj poveznici:
https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens
 

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200