Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
14/12/2018

Svaka ideja ostat će samo ideja dok ju ne stavite na papir i uobličite u formu projekta

Projekt vrijedan 1.499.973,48 kuna, uz 85-postotno sufinanciranje Europske unije, provodi Centar za razvoj Brodsko-posavske županije

Centar za razvoj Brodsko- posavske županije nositelj je projekta pod nazivom “Jačanjem kapaciteta Brodsko-posavske županije do učinkovitijeg korištenja ESI fondova” koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, putem Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. godine”. Za cilj ima informirati širu javnost o povlačenju strukturnih i kohezijskih fondova jačanjem administrativnih kapaciteta.

- Ciljna skupina projekta su zaposlenici zaposleni u javno-pravnim tijelima, točnije, službenici koji rade poslove od općeg i gospodarskog interesa. Danas smo organizirali edukaciju kojom će unaprijediti ili ojačati znanje o pripremi i provedbi projekata, razvijanje projektnih ideja koje će moći aplicirati na neke od otvorenih natječaja ESI fondovima.- kazala je Ivana Jelić iz Centra za razvoj Brodsko- posavske županije. 
Cilj projekta je informirati širu javnost o EU projektima, strukturnim i kohezijskim fondovima , izvorima koji su na raspolaganju te dati jasne smjernice na koji način se sredstva mogu povlačiti. – Bitno je da polaznici nauče pisati projekte, putem kojih bi mogli realizirati svoje razvojne ideje.- kazala je Jelić.

Protekla tri dana edukaciju su pohađali zaposlenici Upravnih odjela Brodsko posavske županije te predstavnici škola.- Naša škola poznata je po dosta projekata koje provodimo, ali u kontinuitetu radimo na edukaciji, pogotovo na edukaciji mlađih kolega. Dugogodišnji smo partneri CTR-a i kroz ovaj projekt obnavljamo znanje ali i učimo nešto novo. Do sada smo realizirali niz projekata strukovnog karaktera što nas je u konačnici i dovelo do bitne uloge a to je Centar kompetentnosti u Slavonskom Brodu. – kazala je Zrinka Pehar, nastavnica u Tehničkoj Slavonski Brod.

Predavačica na edukaciji bila je Hrvojka Skoković- Harešić, direktorica tim za potpore i poticaje, Deloitte, danas je s polaznicima radila na transferu znanja temeljenom na iskustvu od skoro dvadeset godina na razvojnim projektima- Već sada je najbitnije da polaznici razmišljaju o onome što žele financirati za par godina. Bitno je imat zrelu projektnu ideju. Najpopularniji projekti su i oni najistaknutiji, a odnose se na poduzetnike. Oni su u cijelosti iskorišteni, ali jednako tako ima i drugih projekata iz područja zaštite okoliša ili korisnika javnog sektora. Glavni preduvjeti projekta definirani su natječajnom dokumentacijom, a edukacije kao što je ova dobro nam dođu da iskoristimo sredstva EU za sufinanciranje visokog intenziteta. Naime, ono što slijedi je manje najavljenih novaca za Hrvatsku i niži intenziteti sufinanciranja te tranzicija s bespovratnih sredstava na jeftine kredite, odnosno financijske instrumente. Smatram da je izvrsno vrijeme da u ovoj financijskoj perspektivi , do 2023. godine iskoristimo maksimum koji nam je na raspolaganju. Na raspolaganju je niz natječaja, za privatni i javni sektor. Hrvatska ima jedan od najviših intenziteta za istraživanje i razvoj i još jednom bih naglasila da je to nešto što se treba iskoristiti. 

Projekt je vrijedan 1.499.973,48 kuna, uz 85-postotno sufinanciranje Europske unije, provodi ga Centar za razvoj Brodsko-posavske županije u trajanju od 1. listopada 2016. do 31. ožujka 2019.godine.

Izvor: eBrod.net

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200