Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
14/03/2017 Poljoprivreda i ruralni razvoj

U organizaciji CTR – RA BPŽ održana prezentacija mjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja

U organizaciji CTR – Razvojne agencije, dana 13.03.2017., održana je prezentacija Natječaja iz Programa ruralnog razvoja, podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ .

Predstavljanje natječaja organizirano je u sklopu provedbe projekta „Jačanjem kapaciteta Brodsko-posavske županije do učinkovitijeg korištenja ESI fondova“ kojeg, kao regionalni koordinator za područje Brodsko-posavske županije, provodi CTR. Projekt je financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a tijekom 30 mjeseci njegove provedbe osigurat će se pomoć javnopravnim tijelima (školama, općinama, gradovima, komunalnim poduzećima i dr.) u pripremi i provedbi EU projekata, kroz savjetodavne usluge, specijalizirane edukacije i informiranje. Ukupna vrijednost projekta je 1.499.973,48 kuna, a dodijeljena bespovratna EU sredstva iznose 1.274.964,70 kuna. Osim organiziranja edukacija potencijalnih prijavitelja za pripremu i provedbu projekata, projektom je planirano, kroz tematske info dane i okrugle stolove, kontinuirano informiranje potencijalnih korisnika i šire javnosti o objavljenim natječajima i mogućnostima koje su na raspolaganju. U tu svrhu organizirano je i predstavljanje aktualnog natječaja iz Programa ruralog razvoja, s ciljem pobližeg upozavanja potencijalnih prijavitelja s uvjetima natječaja, kako bi se pripremio što veći broj kvalitetnih projektnih prijedloga.

Prezentaciji su nazočili predstavnici JLS-a kojima je mjera i namijenjena te LAG-ovi s područja Brodsko-posavske županije koji uz Razvojne agencije pomažu u pripreme projektnih prijedloga.

Namjera CTR-a u organizaciji ovog događaja odnosila se na to da predstavnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede približe prijaviteljima uvjete samog Natječaja te da se potencijalnim korisnicima odgovori na pitanja koja su izravno vezani za njihove projektne prijedloge.

Važno je naglasiti da sredstva javne potpore za ovaj natječaj iznose  50 milijuna Eura u kunskoj protuvrijednosti koji su na raspolaganju Jedinicama lokalne samouprave, trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu jls-a, javnim ustanovama neprofitnog karaktera u kojima su osnivači jls i dr. 

   

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200