Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
02/03/2016

U Zagrebu održan prvi mjesečni sastanak ministra Tolušića i predstavnika regionalnih razvojnih agencija

Dana 25. veljače 2016., u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, ministar Tomislav Tolušić održao je sastanak s predstavnicima regionalnih koordinatora (certificiranih regionalnih razvojnih agencija) na temu poboljšanja suradnje i učinkovitije pripreme projekata na regionalnoj razini. Sastanku su uz ministra prisustvovali i pomoćnici: Dragan Jelić, mr.sc. Davor Huška, mr.sc. Marija Vučković i dr.sc. Tomislav Jurendić te Tomislav Petric, glavni savjetnik.

Na spomenutom sastanku, kao regionalni koordinator, sudjelovao je i CTR.

Ministar je naglasio kako će se ovakvi sastanci organizirati na mjesečnoj razini te da regionalni koordinatori imaju važnu ulogu nositelja regionalnog razvoja u svojim sredinama. Sastanci će se održavati sa svrhom izvještavanja o aktivnostima koje provode regionalni koordinatori i o poteškoćama s kojima se susreću u svakodnevnom radu. Od regionalnih koordinatora očekuje se maksimalna odgovornost u pogledu apsorpcije sredstava iz EU fondova dok će ministarstvo pružiti svu raspoloživu podršku aktivnostima regionalnih koordinatora s ciljem brže i kvalitetnije pripreme projekata te značajnijeg povlačenja sredstava iz EU fondova.

Ministarstvo će tijekom ožujka objaviti javni poziv za informiranje, savjetovanje i jačanje administrativnih kapaciteta na lokalnoj i regionalnoj razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije. Ovi programi financirat će se sredstvima tehničke pomoći u iznosu od 85%, a doprinijet će osnaživanju regionalnih razvojnih agencijama i jedinica lokalne i regionalne samouprave čime će se steći preduvjeti za učinkovitiju pripremu projekata i veću apsorpciju sredstava EU fondova.

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200