Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
21/07/2017

Obavijest o donošenju Strategije regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020. godine

Ovim putem Vas obaviještavamo da je Strategija regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020. godine donesena na 4. sjednici Hrvatskog sabora 14. srpnja 2017. na prijedlog Vlade Republike Hrvatske koja ju je usvojila na 43. sjednici održanoj 21. lipnja 2017. te je dostupna na mrežnoj stranici Ministarsva putem poveznice: 

Ovim putem Vas obaviještavamo da je Strategija regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020. godine donesena na 4. sjednici Hrvatskog sabora 14. srpnja 2017. na prijedlog Vlade Republike Hrvatske koja ju je usvojila na 43. sjednici održanoj 21. lipnja 2017. te je dostupna na mrežnoj stranici Ministarsva putem poveznice: http://bit.ly/2tpu3J1

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
20/07/2017

Preuzmite prezentaciju o Javnom predstavljanju Nacrta prijedloga Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem

U prilogu možete preuzeti prezentaciju o Javnom predstavljanju Nacrta prijedloga Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem.

13/07/2017

Prijavite se na Informativnu radionicu o Programu „Zaželi – program zapošljavanja žena“

Dana 18. srpnja 2017., u prostorijama HGK Županijske komore Slavonski Brod na adresi Matije Mesića 9, u vremenu od 10,00 do 12,00 sati održati će se informativna radionica o Programu „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Radionica je namijenjena potencijalnim prijaviteljima projekata  (jedinice...

Dana 18. srpnja 2017., u prostorijama HGK Županijske komore Slavonski Brod na adresi Matije Mesića 9, u vremenu od 10,00 do 12,00 sati održati će se informativna radionica o Programu „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Radionica je namijenjena potencijalnim prijaviteljima projekata  (jedinice lokalne i područne samouprave i neprofitne organizacije) te partnerima koji mogu biti na projektima (regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centri za socijalnu skrb, udruge, pravne osobe vjerskih zajednica i ustanove) kao i svim zainteresiranim dionicima. Na informativnoj radionici detaljno će se predstaviti ciljevi, aktivnosti i uvjeti Poziva.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane sudionike da svoj dolazak potvrde prijavom putem linka: https://goo.gl/forms/JMyLulgOqxjEQfW82

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
12/07/2017

Kroz Program ruralnog razvoja proširenje vodoopskrbnih sustava u naseljima Staro Topolje, Bukovlje i Vranovci

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu operacije 7.2.1. ''Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda", koji je bio raspisan od 5. rujna do 5. listopada 2016....

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu operacije 7.2.1. ''Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda", koji je bio raspisan od 5. rujna do 5. listopada 2016. godine.

Važno je naglasiti da je Vodovod d.o.o. (Slav. Brod) u sklopu operacije 7.2.1 ''Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda" prijavio dva projekta ukupne vrijednosti 7.428.661,29 kuna, za koje je dobio potporu intenziteta od 100% vrijednosti prihvatljivih troškova projekata.

Radi se o projektima  „Izgradnja vodoopskrbne distribucijske mreže u naselju Staro Topolje“  i  „Izgradnja vodovodne mreže visoke zone naselja Bukovlje i Vranovci“

CTR – Razvojna agencija BPŽ pružila je tehničku pomoć kod pisanja i prijave projekata.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
05/07/2017

Obavijest o promjeni telefonskog broja

Obavještavaju se cijenjeni korisnici i poslovni partneri CTR-Razvojne agencije Brodsko-posavske županije d.o.o. da nas od 5.7.2017. možete kontaktirati na novi broj telefona +385 35 637 201 u radnom vremenu od 7:00 do 15:00 sati. 

 

09/06/2017

Održana završna konferencija projekta 'S osmijehom u školu 2'

Slavonski Brod, 8.6.2017. Završna konferencija projekta „S osmijehom u školu 2" čiji je cilj bio zapošljavanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u školama s područja Brodsko-posavske županije, održana je u Velikoj vijećnici županijske uprave.

Slavonski Brod, 8.6.2017. Završna konferencija projekta „S osmijehom u školu 2" čiji je cilj bio zapošljavanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u školama s područja Brodsko-posavske županije, održana je u Velikoj vijećnici županijske uprave.

Brodsko-posavska županija putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu i u partnerstvu sa CTR - Razvojnom agencijom Brodsko-posavske županije, 18 osnovnih i 2 srednje škole, provela je ovaj projekt u prošloj akademskoj godini .

Na današnjoj završnoj konferenciji uz zamjenike župana Stjepana Bošnjakovića Damira Mirkovića , pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje šport i kulturu Anicu Vukašinović, Mirelu Brechelmacher iz  CTR-a, te brojne sudionike projekta, nazočio je i župan Danijel Marušićkoji je ovom prigodom pohvalio sve sudionike projekta i istaknuo njegove višestruke koristi kako za naš obrazovni sustav tako i širu  društvenu zajednicu. Dodao je i to kako je ovaj projekt i primjer kako treba učinkovito koristiti EU fondove

Provedba projekta započela je 31. kolovoza 2016. i trajat će do 30. kolovoza ove godine, a u njega je uključeno 45 pomoćnika u nastavi za 46 djece s teškoćama u razvoju u 18 osnovnih i 2 srednje škole s područja županije.

Projekt je ukratko predstavila voditeljica projekta, v.d. pročelnice Upravnog odjel za obrazovanje, šport i kulturu, Anica Vukašinovićistaknuvši kako se osposobljavanjem novih pomoćnika u nastavi unaprijedio sustav neposredne podrške učenicima s teškoćama u razvoju u Brodsko-posavskoj županiji. Na taj način nastavlja se s kontinuiranom potporom učenicima s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa. Ovi učenici postizali su i bolje rezultate u učenju, ojačali samopouzdanje i samopoštovanje, što će doprinijeti njihovom osamostaljenju.

"S osmijehom u školu 2” je projekt vrijedan ukupno 1.792.481,23 kuna, od čega je iznos EU potpore 1.702.500,00 kn odnosno 95 %, a udjel Brodsko-posavske županije 89.981,23 kn. Sredstva su utrošena na selekciju osoba za pomoćnike u nastavi i njihovo uvođenje u rad s učenicima s teškoćama u razvoju, rad pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju (90% ukupne vrijednosti projekta odnosi se na plaće pomoćnika u nastavi), promidžbu i vidljivost financiranja projekta EU sredstvima te upravljanje projektnom administracijom. Na uvodnoj su konferenciji novozaposlenim pomoćnicima u nastavi podijeljene i potvrde o uspješno završenom Programu uvođenja u rad pomoćnika u nastavi.

Cjelokupnu provedbu projekta i ove je školske godine koordinirao CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, dok su svakodnevnu potporu u radu pomoćnicima u nastavi pružali stručni timovi u partnerskim školama.

Ono što valja istaknuti je da ovim projektom, koji će gotovo u cijelosti biti financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.", ostvarena višestruka korist za širu društvenu zajednicu – pored osigurane adekvatne pomoći onima kojima je to najpotrebnije, otvoreno je i 45 novih radnih mjesta.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200