Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
25/10/2018

Poziv na informativni sastanak na temu “Proizvođača organizacija – Postupak priznavanja i mogućnosti financiranja”

Informativni sastanak biti će prilika da svi zainteresirani, potencijalni članovi buduće proizvođačke organizacije dobiju potrebne informacije i odgovore na pitanja od strane Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Dana, 30.10.2018. godine u 11 sati u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije (Petra Krešimira IV br.1, 35000 Slavonski Brod) održat će se informativni sastanak na temu “Proizvođača organizacija – Postupak priznavanja i mogućnosti financiranja” u organizaciji Centra za razvoj Brodsko-posavske županije (CTR), LAG-a Zapadna Slavonija, LAG-a Posavina, LAG-a...

Dana, 30.10.2018. godine u 11 sati u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije (Petra Krešimira IV br.1, 35000 Slavonski Brod) održat će se informativni sastanak na temu “Proizvođača organizacija – Postupak priznavanja i mogućnosti financiranja” u organizaciji Centra za razvoj Brodsko-posavske županije (CTR), LAG-a Zapadna Slavonija, LAG-a Posavina, LAG-a Slavonska ravnica te uz podršku Brodsko-posavske županije.
Informativni sastanak biti će prilika da svi zainteresirani, potencijalni članovi buduće proizvođačke organizacije dobiju potrebne informacije i odgovore na pitanja od strane Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
Sudjelovanje na informativnom sastanku moguće je potvrdom sudjelovanja putem e-maila info@lagzs.com ili na broj telefona 035/ 330-102 najkasnije do ponedjeljka 29.10.2018. do 10:00 sati.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
25/10/2018 Poljoprivreda i ruralni razvoj

U srijedu, 31. listopada istječe rok za podnošenje prijava za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala

Na raspolaganju je ukupno 50 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima, s ciljem održanja poljoprivredne proizvodnje.

Obavještavamo potencijalne korisnike da je popunjavanje i podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu u okviru natječaja za tip operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ moguće do 31. listopada 2018. godine do 12 sati.

Na raspolaganju je ukupno 50 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog potencijala...

Obavještavamo potencijalne korisnike da je popunjavanje i podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu u okviru natječaja za tip operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ moguće do 31. listopada 2018. godine do 12 sati.

Na raspolaganju je ukupno 50 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima, s ciljem održanja poljoprivredne proizvodnje. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu, a intenzitet potpore iznosi do 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova projekta koji su predmet Natječaja za:

štete uzrokovane elementarnom nepogodom u periodu od 1.1.2014. do 31.12.2017. godine
štete uzrokovane elementarnom nepogodom od mraza u periodu od 1.1.2017. do 31.12.2017. godine na višegodišnjem nasadu
štete uzrokovane elementarnom nepogodom od 1.1.2018. godine
štete uzrokovane katastrofalnim događajem od 1.1.2014. godine.
Više informacija o natječaju i kako se prijaviti možete pročitati ovdje.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
22/10/2018 Poljoprivreda i ruralni razvoj

Izmjena natječaja za tip operacije 7.2.1. ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 200.000.000,00 HRK. Prihvatljivi korisnici za ovaj natječaj su javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 11. listopada 2018. izmjenu Natječaja za provedbu tipa operacije 7.2.1. “Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ovom izmjenom rok za podnošenje prvog...

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 11. listopada 2018. izmjenu Natječaja za provedbu tipa operacije 7.2.1. “Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ovom izmjenom rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu produžen je do 16. studenoga 2018. do 12 sati. Drugi dio zahtjeva za potporu podnosi se najkasnije u roku od 12 mjeseci od dana sklapanja Ugovora o financiranju.

Svrha natječaja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu kroz ulaganje u javne sustave za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 200.000.000,00 HRK. Prihvatljivi korisnici za ovaj natječaj su javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje.

Prihvatljivi projekti su građenje (izgradnja ili rekonstrukcija) i/ili opremanje javnog sustava za:
a) vodoopskrbu;
b) odvodnju; i/ili
c) pročišćavanje otpadnih voda.

Prihvatljivi troškovi za sufinanciranje su:
a) građenje (izgradnja ili rekonstrukcija) građevina;
b) kupnja i ugradnja opreme za građevine, uključujući računalni softver do tržišne vrijednosti;
c) opći troškovi.

Više o natječaju i dokumentaciji za isti možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Izvor: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
19/10/2018

Izazovi digitalnog doba predstavljeni na 22. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu

Velik je naglasak stavljen na činjenicu da za samu konferenciju nije tiskan niti jedan papir, već se inzistiralo na korištenju digitalnim tehnologijama, čime je resorno ministarstvo pokazalo kako i zašto 2019. želi učiniti godinom digitalne transformacije Hrvatske.

Digitalizacija više nije jedna od tema o kojima će se govoriti u budućnosti, već dio naše svakodnevice i modernog doba u kojem živimo. O izazovima i prilikama koje nam digitalno doba nudi, govori se ovih dana u Rapcu na 22. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje već tradicionalno svake godine organizira Ministarstvo gospodarstva,...

Digitalizacija više nije jedna od tema o kojima će se govoriti u budućnosti, već dio naše svakodnevice i modernog doba u kojem živimo. O izazovima i prilikama koje nam digitalno doba nudi, govori se ovih dana u Rapcu na 22. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje već tradicionalno svake godine organizira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ova dvodnevna konferencija tako je okupila sam državni vrh, brojne renomirane stručnjake, predstavnike lokalne i regionalne samouprave, te velik broj poduzetnika i gospodarstvenika koji su iskazali izniman interes na temu digitalizacije poslovanja. Sve je započelo spektakularnim svečanim otvorenjem čime se već na samom početku dalo naslutiti kako će cijela konferencija izgledati.

Svečano otvorenje uz hologramski nastup Gibonnija
Velik je naglasak stavljen na činjenicu da za samu konferenciju nije tiskan niti jedan papir, već se inzistiralo na korištenju digitalnim tehnologijama, čime je resorno ministarstvo pokazalo kako i zašto 2019. želi učiniti godinom digitalne transformacije Hrvatske. Posebno iznenađenje svečanog otvorenja bio je nastup Gibonnija u hologramskoj projekciji, što je ostavilo osobit dojam kod svih sudionika. Prikazan je i prigodni film o mladim hrvatskim robotičarima koji već sad ostvaruju zavidne rezultate, ne samo u Hrvatskoj već i na natjecanjima diljem svijeta, te čine okosnicu naše budućnosti. Također, prikazani su i najuspješniji hrvatski projekti nastali zahvaljujući digitalnoj tehnologiji. „Ideja koja nas pokreće već 22 godine u organizaciji ove konferencije jest da na jednom mjestu okupimo predstavnike vlasti i struke, te poduzetnike kao najvažnije sudionike, kako bi upravo njima izravno predstavili sve nove mogućnosti i alate kojima mogu svoje poslovanje učiniti konkurentnijim. Ovogodišnjim fokusom na digitalnu ekonomiju želimo ukazati kako je utjecaj novih tehnologija neizbježan, te da je digitalna transformacija našeg gospodarstva i društva već u tijeku“, rekao je prilikom svog uvodnog govora izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, kao domaćin konferencije. Istaknuo je pritom kako učinkovit i brz pristup uslugama u gospodarstvu može promijeniti cjelokupnu gospodarsku sliku na bolje, posebno u odnosu stvaranja povoljnijeg okruženja za poduzetnike. „Shvaćajući iznimnu važnost prelaska na digitalno gospodarstvo, naše je ministarstvo već oformilo radnu skupinu koja aktivno priprema Strategiju digitalne transformacije gospodarstva“, najavio je ministar Horvat.

Država mora biti pokretač digitalne transformacije 
Okosnicu takve transformacije svakako će činiti daljnje poboljšanje regulatornog okvira za poticanje inovacija i investicija u kontekstu jedinstvenog digitalnog tržišta EU, ali i stvaranje novih poslovnih modela za male i srednje poduzetnike, od kojih je već najavljena izgradnja sustava za pokretanje poslovanja START, uvođenje 100-postotne obveze korištenja e-Računa u svim segmentima poslovanja, te još mnogi drugi noviteti u procesu digitalizacije. „Tvrtke koje se ne uklope u digitalno okruženje neće moći dugo opstati na sve konkurentnijem tržištu i upravo zato će Ministarstvo i Vlada RH nastaviti stvarati sve potrebne preduvjete koji će ojačati sposobnost prilagodbe naših poduzetnika, ali i cjelokupnog gospodarstva, digitalnom dobu“, zaključio je ministar Horvat. Da država mora biti pokretač i inicijator učinkovite integracije hrvatskog gospodarstva u digitalno tržište EU, ali i svijeta, istaknuo je i ministar poljoprivrede, ujedno i potpredsjednik Vlade RH, Tomislav Tolušić. „Četvrta industrijska revolucija definitivno jest ona digitalna. Ne radi se o nekoj dalekoj budućnosti, već je ona tu, dio naše sadašnjice kojoj se cijelo naše gospodarstvo mora što brže prilagoditi. Poslovi koje danas radimo, uskoro više neće postojati, a ono što će naša djeca raditi, možda ne možemo ni zamisliti. Ovdje govorimo o internetu stvari, umjetnoj inteligenciji i nizu drugih digitalnih tehnologija koje će zasigurno radikalno promijeniti svijet, te se i za taj segment moramo pokušati što bolje pripremiti. Ova konferencija idealna je prilika da upravo na taj dio gospodarstva stavimo poseban naglasak“, rekao je ministar Tolušić, te dodao kako u državnoj upravi postoji prostor za još brže uvođenje digitalnih platformi.
Svim prisutnima na početku su se obratili i zamjenica župana Istarske županije Sandra Čakić Kuhar te zamjenik gradonačelnika Grada Labina Zoran Rajković, koji su se složili kako je ulaganje u mlade i obrazovanje, bazirano na digitalizaciji, okosnica budućeg gospodarskog razvoja. Također, u sklopu svečanog otvorenja, održana su i dva zanimljiva predavanja prof. Eickea Webera i Joška Lozića o pitanjima plave i digitalne ekonomije. Konferencija se nastavlja u petak predavanjima o novim mogućnostima koje donosi digitalno doba, uz panel „Pitajte Vladu“.

Na 22. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu sudjeluju i predstavnici Centra za razvoj Brodsko-posavske županije.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
19/10/2018

Međunarodna konferencija Strateški pristup razvoju pametnih gradova

Na konferenciji sudjeluju i predstavnici Centra za razvoj Brodsko-posavske županije.

U sklopu Nacionalne razvojne strategije Hrvatska kakvu želimo do 2030. godine, jučer je započela konferencija na kojoj sudjeluju i predstavnici gradova New York, Dubai i Amsterdam kako bi razmijenili iskustva i mogućnosti financiranja iz fondova EU za razvoj pametnih gradova u Hrvatskoj. Prvog dana održana je panel rasprava tijeku panel rasprava "Inovativna rješenja za...

U sklopu Nacionalne razvojne strategije Hrvatska kakvu želimo do 2030. godine, jučer je započela konferencija na kojoj sudjeluju i predstavnici gradova New York, Dubai i Amsterdam kako bi razmijenili iskustva i mogućnosti financiranja iz fondova EU za razvoj pametnih gradova u Hrvatskoj. Prvog dana održana je panel rasprava tijeku panel rasprava "Inovativna rješenja za pametne gradove", a panelisti su bili Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, Ana Odak, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Sanja Malnar Neralić, Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba, Krešimir Budiša, savjetnik gradonačelnika Splita za fondove EU, Frans-Anton Vermast, savjetnik za strategiju i međunarodni ambasador za pametne gradove iz Nizozemske te Gianluca Galletto, savjetnik za strategiju i Smart Cities NY u Uredu gradonačelnika New Yorka, USA. 

Na konferenciji sudjeluju i predstavnici Centra za razvoj Brodsko-posavske županije. 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
16/10/2018 Poljoprivreda i ruralni razvoj

Za sufinanciranje rada uzgojnih organizacija 679.000 kuna

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za sufinanciranje rada uzgojnih organizacija u području stočarstva u 2018. godini kojim je osigurano 679.000,00 kuna.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za sufinanciranje rada uzgojnih organizacija u području stočarstva u 2018. godini kojim je osigurano 679.000,00 kuna. 

Očekivani rezultati potpore su jačanje...

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za sufinanciranje rada uzgojnih organizacija u području stočarstva u 2018. godini kojim je osigurano 679.000,00 kuna. 

Očekivani rezultati potpore su jačanje administrativnih kapaciteta uzgojnih organizacija i učinkovitije provođenje uzgojnih programa. Korisnici potpore su uzgojne organizacije koje imaju sjedište u Hrvatskoj te djeluju na nacionalnoj razini, imaju suglasnost Ministarstva za bavljenje uzgojem uzgojno valjanih životinja, podnesu zahtjev i potrebnu dokumentaciju sukladno Pozivu, pravovremeno i u potpunosti ispunjavaju sve preuzete ugovorne obveze na temelju prijašnjih dodjela financijskih sredstava i sufinanciranja, te nemaju nepodmirenih obaveza javnih davanja. Uzgojne udruge koje su članovi uzgojnog saveza i/ili središnjeg saveza uzgajivača nemaju se pravo pojedinačno prijavljivati na Poziv. 

„Pozivam uzgojne organizacije da se prijave i iskoriste sredstva koja su na raspolaganju. Ovim sredstvima se mogu financirati različite aktivnosti od nabave potrebne opreme do tiskanja promidžbenih materijala“ – izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. 

Uzgojne organizacije dobivenim sredstvima mogu:

-                  nabaviti potrebnu opremu koju će koristiti za provedbu postupaka ispitivanja proizvodnosti i testiranja propisanih uzgojnim programom,

-                  provesti uzgojne postupke definirane uzgojnim programom (DNK verifikacija roditeljstva, označavanje životinja, genomsko testiranje životinja, provođenje postupaka testiranja i ispitivanja proizvodnih osobina  u svrhu procjene uzgojne vrijednosti životinje i unaprjeđenja uzgoja),

-                  pravdati putne troškove u cilju okupljanja Upravnog odbora ukoliko je barem jedna točka Dnevnog reda usmjerena na provedbu uzgojnih programa u cilju unaprjeđenja uzgoja,

-                  izraditi promidžbene materijale (letke, brošure) kojima se promiče uzgojni program,

-                  publicirati stručnu literaturu (knjige ili časopise) kojima se unaprjeđuje provedba uzgojnog programa od uzgojne organizacije te

-                  predstavnici mogu sudjelovati u radu tijela međunarodnih organizacija na europskoj odnosno svjetskoj razini, ako se na određenom skupu razmatraju dostignuća vezana uz provedbu uzgojnih postupaka definiranih uzgojnim programima za pojedine pasmine. 

Poziv je objavljen u Narodnim novinama broj 90, od 10. listopada 2018. godine i otvoren je 14 dana.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200