Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
03/05/2018

Potpore za zapošljavanje na OPG-u

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva dodana su na listu subjekata koji mogu koristiti novčanu potporu za novozaposlene iz Programa mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva dodana su na listu subjekata koji mogu koristiti novčanu potporu za novozaposlene iz Programa mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ). Naime, Upravno vijeće HZZ-a usvojilo je dopunu Uvjeta i...

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva dodana su na listu subjekata koji mogu koristiti novčanu potporu za novozaposlene iz Programa mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ). Naime, Upravno vijeće HZZ-a usvojilo je dopunu Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2018.

U naputku usvojenih izmjena stoji da OPG koji nema zaposlenih, ukoliko je u sustavu poreza na dobit ili dohodak, može koristiti potpore za zapošljavanje za jednu osobu uz uvjet da je nositelj OPG-a prijavljen na obvezno mirovinsko i zdravstveno osiguranje u svojstvu obrtnika/vlasnika OPG-a, odnosno ne smije biti prijavljen kao zaposlenik kod drugog poslodavca. Odluku o poticanju zapošljavanja i na obiteljskim gospodarstvima u HZZ-u pojašnjavaju činjenicom - ako već postoji izuzeće za obrte i samostalne djelatnosti koje nemaju zaposlenih da ipak mogu zaposliti jednu osobu uz potporu ukoliko je vlasnik prijavljen na mirovinsko i zdravstveno osiguranje nema razloga da se istovjetan bonus ne omogući i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Motiv za ovakav zaokret u svojoj dosadašnjoj praksi je sve izraženiji interes za korištenje potpora za zapošljavanje te da prostor treba otvoriti i poljoprivredi.

Zahtjev za sufinanciranje zapošljavanja vlasnik OPG-a dostavlja najbližem regionalnom/područnom uredu, odnosno ispostavi HZZ-a. U roku od 10 dana od zaprimanja zahtjeva s cjelovitom propisanom dokumentacijom HZZ je dužan  ocijeniti je li prihvatljiv za odobrenje potpore te o tome izvijestiti podnositelja zahtjeva. Ugovor o dodjeli sredstava može se potpisati u roku 8 dana od dana obavijesti o pozitivnoj ocjeni za pojedini zahtjev, uz obvezu da se prethodno dostavi ugovor o radu za radno mjesto za sufinancirane osobe kao i ostalu potrebnu dokumentaciju.  Pravo na ovu potporu traje za prvih 12 mjeseci rada.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
23/04/2018 Programi unije

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi.

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi. 
Putem ove aplikacije moguće je primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja...

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi. 
Putem ove aplikacije moguće je primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.

Aplikacija je u potpunosti besplatna i moguće ju je preuzeti putem Google Play Store-a (Android) i App Store-a (iOS).

„Uvjerena sam kako će nova aplikacija ubrzo postati popularna među građanima i poduzetnicima koji planiraju prijaviti projekte za EU sufinanciranje, budući da će od sada preko mobitela na jednostavan način moći pratiti sve bitne informacije o EU fondovima“, izjavila je ministrica Gabrijela Žalac.

Aplikacija je povezana s internetskim portalom www.strukturnifondovi.hr, koji predstavlja glavni izvor informacija o EU fondovima u Republici Hrvatskoj. Novi i redizajnirani portal sada stavlja veći naglasak na natječaje i omogućava veću preglednost važnih informacija te pruža bolje korisničko iskustvo.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je krajem prošle godine pokrenulo i sustav eFondovi, koji predstavlja novo sveobuhvatno informatičko rješenje koje korisnicima omogućuje jednostavniju, u potpunosti elektroničku prijavu projekta i učinkovito upravljanje njegovom provedbom.

Procesom digitalizacije Ministarstvo želi stvoriti preduvjete za potpuno elektroničku komunikaciju između korisnika bespovratnih sredstava i institucija. Jedan od glavnih ciljeva procesa je ubrzati postupak prijave i praćenja provedbe EU projekata od čega će najveću korist imati građani i tvrtke koje žele dobiti sredstva iz EU fondova, čime će se značajno doprinijeti povećanju apsorpcije EU sredstava.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
23/04/2018 Poduzetništvo

Uz viziju i dobru pripremu, sve se može: Europski projekt Z - Impuls za konkurentnost

Projekt je ukupno vrijedan 68.346,25 kuna, bespovratna sredstva Europske unije iznose 46.470,00 kuna

Više od četvrt stoljeća tradicije Foto studija Z u Novoj Gradiški, uz kvalitetu rada i profesionalne odnose s klijentima, omogućili su da taj obrt postane poznat ne samo u novogradiškoj sredini, već i puno dalje. Obrt je pokrenula Zdravka Senić, a nakon nje posao su nastavila njezina djeca, Igor Senić i Kristina Kovačević. Danas je Foto studio Z suvremeni...

Više od četvrt stoljeća tradicije Foto studija Z u Novoj Gradiški, uz kvalitetu rada i profesionalne odnose s klijentima, omogućili su da taj obrt postane poznat ne samo u novogradiškoj sredini, već i puno dalje. Obrt je pokrenula Zdravka Senić, a nakon nje posao su nastavila njezina djeca, Igor Senić i Kristina Kovačević. Danas je Foto studio Z suvremeni fotografski obrt koji pored svih foto-usluga nudi i mogućnost uokvirivanja i pakiranja fotografija i slika, izradu personaliziranih šalica, kao i mnoge druge usluge. Želeći povećati konkurentnost obrta širenjem kapaciteta proizvodnje i proizvodnih usluga fotografske djelatnosti, u Foto studiju Z osmislili su projekt "Z - Impuls za konkurentnost" koji je prijavljen i odobren za sufinanciranje sredstvima Europske unije.  Zahvaljujući projektu obrtu je omogućeno uvođenje novih tehnologija za proširenje kapaciteta i diverzifikaciju proizvodnje, a konkretno to znači nabavu fotoaparata, računala, varilice, sublimacijskog printera te pokretanje internetske stranice s web trgovinom.

- Kada čovjek ima viziju, kada se sve kvalitetno pripremi, onda bude i rezultata, a tako je i s našim projketom "Z - Impuls za konkurentnost". CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županje puno nam je pomogla, kako u pripremi dokumentacije, tako i u samoj prijavi na natječaj, a i kasnije u provedbi. Do sada je u realizaciji projekta odrađen najveći dio planiranih aktivnosti, nabavljen je fotoaparat, preša (varilica) i subimacijski printer za izradu personaliziranih šalica, i to svakodnevno uspješno primjenjujemo u našem radu. Preostalo je još računalo koje će doći do završetka projekta, kao i nova internetska stranica - zaključuje Kristina Kovačević.

Projekt je vrijedan ukupno 68.346,25 kuna, bespovratna sredstva Europske unije iznose 46.470,00 kuna Razdoblje provedbe je od  2. listopada 2017. do 2. svibnja 2018. godine. Uz viziju i dobru pripremu, sve se može.
Na fotografijama je oprema nabavljena zahvaljujući projektu "Z - Impuls za konkurentnost".

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
20/04/2018

Pridružite nam se na ovogodišnjem Tjednu EU fondova!

I ove godine, od 24. do 27. travnja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s partnerskim institucijama, organizira „Tjedan EU fondova“ koji će se održati u Zagrebu, Šibeniku i Mariji Bistrici.

 I ove godine, od 24. do 27. travnja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s partnerskim institucijama, organizira „Tjedan EU fondova“ koji će se održati u Zagrebu, Šibeniku i Mariji Bistrici. Široj javnosti, korisnicima i potencijalnim korisnicima predstavit će se aktualne mogućnosti korištenja fondova Europske unije,...

 I ove godine, od 24. do 27. travnja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s partnerskim institucijama, organizira „Tjedan EU fondova“ koji će se održati u Zagrebu, Šibeniku i Mariji Bistrici. Široj javnosti, korisnicima i potencijalnim korisnicima predstavit će se aktualne mogućnosti korištenja fondova Europske unije, kao i dobrobiti koju oni nose Hrvatskoj.
Pozivamo sve zainteresirane građane da nam se pridruže na brojnim predavanjima, predstavljanjima uspješnih projekata, na Sajmu EU mogućnosti i drugim događanjima, kako bi saznali sve što ih zanima o EU fondovima i kako oni mijenjaju Hrvatsku. S obzirom na ograničene kapacitete dvorana u kojima će se održavati prezentacije, građani se za sudjelovanje mogu prijaviti OVDJE, gdje se mogu i detaljnije upoznati s programom.

U utorak, 24. travnja, u Mariji Bistrici će se održati radionice na temu ruralnog razvoja i pripreme EU projekata u poljoprivredi, a održat će se i promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda na manifestaciji ‘Naše domaće, sada i ubuduće’.

U srijedu, 25. travnja, na šibenskoj tvrđavi Sveti Mihovil održat će se program s temama iz područja Europskog socijalnog fonda. Naglasak će biti na projektima obrazovanja, zapošljavanja i razvoja civilnog društva.

U četvrtak, 26. travnja, u Zagrebu, u Plaza event centru, predstavit će se brojni projekti i aktualne mogućnosti financiranja iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Građani će u četvrtak moći posjetiti i „Sajam EU mogućnosti“ na kojem će se predstavljati aktualni EU natječaji, planirani i realizirani projekti te iskustva korisnika. Na sajmu će se predstaviti i proizvodi raznih tvrtki koje svoje poslovanje jačaju uz EU sufinanciranje. Tako će se posjetitelji moći upoznati s kozmetikom na biljnoj bazi, hrvatskim pjenušcima, a predstavit će se i električni tricikli.

U petak, 27. travnja, u Plaza event centru, održat će se posljednji događaj u okviru „Tjedna EU fondova“ na kojem će posjetitelji moći saznati više o mogućnostima financiranja kroz Europsku teritorijalnu suradnju i Programe Unije.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
19/04/2018

Održan Koordinativni sastanak na temu izrade Nacrta kriterija za izradu plana razmještaja osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita

Na koordinativnom sastanku sudjelovali su predstavnici lokalne i regionalne samouprave, državne uprave, CTR-a i RASB-a, MUP-a, Pravnog fakulteta iz Zagreba te Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Danas je u Hotelu Savus održan Koordinativni sastanak na temu izrade Plana razmještaja osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita. Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske provodi koordinaciju rada tijela državne uprave, nevladinih organizacija i drugih dionika integracijskog sustava, te je, shodno porastu broja osoba kojima je odobrena...

Danas je u Hotelu Savus održan Koordinativni sastanak na temu izrade Plana razmještaja osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita. Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske provodi koordinaciju rada tijela državne uprave, nevladinih organizacija i drugih dionika integracijskog sustava, te je, shodno porastu broja osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita, u obvezi izraditi Plan razmještaja ovih osoba, sukladno utvrđenim kriterijima za razmještaj.

Prema obvezama proizašlim iz sudjelovanja u Europskom programu premještaja i preseljenja državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva koje ispunjavaju uvjete za odobrenje međunarodne zaštite, Republika Hrvatska se obvezala na prihvat 1583 osobe putem programa preseljenja iz Turske te premještanja iz ostalih članica Europske unije. Shodno tome, Vlada Republike Hrvatske je usvojila strateški integracijski dokument Akcijski plan za integraciju osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita za razdoblje od 2017. do 2019 godine, čijom izradom je koordinirao Ured kroz sinergiju s drugim dionicima integracije. Jedna od ključnih mjera Akcijskog plana je donošenje Plana razmještaja osoba kojima je odobrena međunarodna za5tita, u skladu s definiranim kriterijima za razmještaj.

Grad Zadar jedan je od prvih koji je pristupio Europskom programu premještaja i preseljenja državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva koje ispunjavaju uvjete za odobrenje međunarodne zaštite, a iskustva je prenio Neven Klarin, pročelnik ureda gradonačelnika u Zadru. Na koordinativnom sastanku sudjelovali su predstavnici lokalne i regionalne samouprave, državne uprave, CTR-a i RASB-a, MUP-a, Pravnog fakulteta iz Zagreba te Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. 

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
18/04/2018

CRO-TEX provodi projekt Novim tehnologijama do boljeg sna

Ukupna vrijednost projekta je 327.275,00 kuna, bespovratna sredstva Europske unije iznose 222.004,00 kuna

CRO-TEX provodi projekt "Novim tehnologijama do boljeg sna". Ukupna vrijednost projekta je 327.275,00 kuna, a bespovratna sredstva Europske unije iznose 222.004,00 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 16. listopada 2017. do 16. travnja 2018. godine

Tvrtka CRO-TEX d.o.o. osnovana je 1993. godine u Malinu, a razvojem poslovanja od početne ideje da poduzetnicima i...

CRO-TEX provodi projekt "Novim tehnologijama do boljeg sna". Ukupna vrijednost projekta je 327.275,00 kuna, a bespovratna sredstva Europske unije iznose 222.004,00 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 16. listopada 2017. do 16. travnja 2018. godine

Tvrtka CRO-TEX d.o.o. osnovana je 1993. godine u Malinu, a razvojem poslovanja od početne ideje da poduzetnicima i obrtnicima koji se bave izradom tapeciranog namještaja ponudi sirovinu i repromaterijal za proizvodnju namještaja, tvrtka je u svoju ponudu uvela nove proizvode: bonnel žičane jezgre za madrace i namještaj, silikonske kuglice za punjenje jastuka u proizvodnji tapeciranog stilskog namještaja i jastuka za zdravo spavanje te u posljednje tri godine uvodi proizvodnju madraca od bonel žičane jezgre, spužve-pjene i memory pjene. Cro-tex d.o.o. obavlja proizvodnju u vlastitom pogonu ali nije imao stroj za štepanje madraca, zbog čega je bio prisiljen koristiti vanjske usluge. Upravo zbog toga dolazilo je do poteškoća, visokih troškova transporta i nemogućnosti odgovora na sve potrebe kupaca i zahtjeva tržišta. Želeći prevladati to "usko grlo" u procesu proizvodnje, u Cro-texu su pripremili projekt "Novim tehnologijama do boljeg sna", koji je uspješno prijavljen i odobren za sufinanciranje sredstvima Europske unije, iz  Europskog fonda za regionalni razvoj, a sada je projekt pri samom završetku.
U razdoblju provedbe projekta, dobrim upravljanjem te provedenom nabavom ostvareni su kvalitativni i kvantitativni pokazatelji projekta, a koji će omogućiti proširenje proizvodnih kapaciteta i poboljšanje kvalitete i unaprjeđenje tehnološkog stupnja razvijenosti što će u konačnici rezultirati podizanju konkurentnosti u sektoru proizvodnih usluga korištenjem bespovratnih potpora te konkurentnosti poduzeća na domaćem i stranim tržištima. - Proveden je postupak nabave za isporuku CNC višeiglene šteperice te je sklopljen Ugovor o nabavi robe s tvrtkom TWO DRAGONS d.o.o. na iznos od 250.000,00 kuna. Postavljanjem novog stroja anulirao se nastanak uskog grla u proizvodnji madraca te će se postupno smanjiti cijena završnih proizvoda. Nabavom te CNC višeiglene šteperice uvodimo novi proizvodni proces koji će omogućiti izradu minimalno 30 novih varijacija postojećih proizvoda (madraca s različitim vrstama štepa) te ćemo tvrtku pozicionirati na mjesto pružatelja usluga štepanja za proizvođače koji ne posjeduju potrebnu opremu - ističe direktor Cro-texa i voditelj projekta Dario Pavić.
Uspješnu provedbu projekta omogućila je i popratila pružanjem konzultantskih usluga CTR-Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o.

Izvor: Posavska Hrvatska

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200