Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
02/07/2019

Osposobljavanje za njegovateljice u sklopu projekta Suradnja za uspjeh 3

Zainteresirani se mogu prijaviti do 09. srpnja 2019. godine

Centar za razvoj Brodsko-posavske županije provodi projekt pod nazivom "Suradnja za uspjeh 3“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) putem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali . Projektom se planiraju osnažiti kapaciteti...

Centar za razvoj Brodsko-posavske županije provodi projekt pod nazivom "Suradnja za uspjeh 3“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) putem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali . Projektom se planiraju osnažiti kapaciteti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije kako bi se omogućilo njegovo održivo funkcioniranje te učinkovita provedba Strategije razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije. 
 Jedna od aktivnosti je i povećanje konkurentnosti na tržištu rada  kroz osposobljavanje za njegovatelja/ice.
Zainteresirani se mogu prijaviti do 09. srpnja 2019. godine na broj +385 35 637 200 ili na mail adresu itomasic@ctr.hr

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
02/07/2019

Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019.

Raspoloživi iznos sredstava koji se dodjeljuje u postupku javnog poziva je 300.000.000,00 kuna

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije upravo je objavilo Javni poziv za  sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu prema Programu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu. Sredstava Programa su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata na...

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije upravo je objavilo Javni poziv za  sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu prema Programu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu. Sredstava Programa su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU za programsko razdoblje 2014.-2020.

Za korištenje bespovratnih sredstava mogu se kandidirati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Uvjeti i kriteriji za dodjelu sredstava, prihvatljivi korisnici, prihvatljiva područja sufinanciranja, iznosi i kriteriji sufinanciranja te drugi bitni elementi za sufinanciranje provedbe EU projekta  utvrđeni su u Javnom pozivu i Uputama za korisnike.

Raspoloživi iznos sredstava koji se dodjeljuje u postupku javnog poziva je 300.000.000,00 kuna (slovima: tristomilijunakunainulalipa).

Zahtjev za sufinanciranje provedbe EU projekta sa svim potrebnim  dokumentima se šalje isključivo putem pošte, u zatvorenoj omotnici, preporučeno od 2. srpnja 2019. u 10:00:00 sati do iskorištenja sredstava planiranih za 2019. godinu, a najkasnije do 15. prosinca 2019. u 12:00:00 sati.

Javni poziv je dostupan na mrežnim stranicama Ministarstva u rubrici Javni pozivi i natječaji: https://razvoj.gov.hr/pristup-informacijama/javni-pozivi-i-natjecaji/aktualno/1901

Foto: Arhiva

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
21/06/2019

U Slavonskom Brodu održan završni forum projekta Pametne škole - Održivo upravljanje energijom u javnim objektima

Završni forum projekta „Pametne škole“ održan je 18. lipnja 2019. u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu. Projekt „Pametne škole“ provodi se od lipnja 2017. godine na području Brodsko – posavske županije i Tuzlanskog kantona kako bi podržao i promovirao inovacije i istraživanja mladih, povećao energetsku učinkovitost u...

Završni forum projekta „Pametne škole“ održan je 18. lipnja 2019. u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu. Projekt „Pametne škole“ provodi se od lipnja 2017. godine na području Brodsko – posavske županije i Tuzlanskog kantona kako bi podržao i promovirao inovacije i istraživanja mladih, povećao energetsku učinkovitost u školskim objektima te osvijestio javnost o društvenim i gospodarskim prednostima energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. 
U sklopu projekta završena je energetska obnova osnovne škole u Sibinju, proveden niz edukativnih aktivnosti, održano natjecanje škola u štednji energije u kojem je učestvovalo 105 osnovnih i srednjih škola iz obje države, educirana 42 zaposlena u školama i javnim ustanovama na području energetskog menadžmenta, te podržano 19 mladih inovatora na području primjene obnovljivih izvora energije kroz investicije i mentorstvo na solarnom kampu gdje su usavršili svoje inovacije. Ono što se ne može izraziti brojkama ali predstavlja veliku vrijednost su uspostavljeni osobni i institucionalni kontakti u prekograničnom području koji su već i za vrijeme trajanja ovog projekta rezultirali novim suradnjama, projektnim prijedlozima i čvršćem povezivanju ovih prostora. Uvodno se prikazao kratki film o aktivnostima u projektu, te je Edin Zahirović iz Centra za razvoj i podršku iz Tuzle prezentirao analizu troškova i koristi projekta. (Analiza se može vidjeti ovdje.) Slijedio je panel za predstavnike općina i gradova s područja Brodsko-posavske županije, korisnike javnih objekata (obrazovnih, zdravstvenih, kulturnih i drugih sektora), upravitelje komunalnih tvrtki, i zainteresirane građane. Na panelu su uz moderatora Bernarda Ivčića iz Zelene akcije sudjelovali Damir Mirković – zamjenik župana Brodsko posavske županije, Dragan Jelić – pomoćnik ministrice Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Boris Čagalj – voditelj područnog ureda za Slavoniju i Baranju HBOR-a, Tomislav Ilić ispred Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Daniel Rodik ispred udruge DOOR. 
Tema panela bila je održivo upravljanje energijom u javnim i drugim objektima te prilike koje su na raspolaganju za postizanje tog cilja. 
Prekogranični projekt „Inovativnim umom do pametnih škola“ ili skraćeno PAMETNE ŠKOLE se financira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične suradnje HR-BiH-MNE 2014. – 2020. Projekt provode: Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, te udruge Zelena akcija i Brodsko ekološko društvo – BED.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
13/06/2019

Završni forum Održivo upravljanje energijom u javnim objektima

Projekt implementiraju: Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, Zelena akcija iz Zagreba i Brodsko ekološko društvo -BED iz Slavonskog Broda

S velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na završni forum projekta PAMETNE ŠKOLE (Smart Schools) pod nazivom „Održivo upravljanje energijom u javnim objektima“, koji će se održati u utorak, 18. lipnja 2019.g. s početkom u 11:30 sati u amfiteatru Tehničke škole, Eugena Kumičića 55 u Slavonskom Brodu. 


Projekt: Inovativnim umom do...

S velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na završni forum projekta PAMETNE ŠKOLE (Smart Schools) pod nazivom „Održivo upravljanje energijom u javnim objektima“, koji će se održati u utorak, 18. lipnja 2019.g. s početkom u 11:30 sati u amfiteatru Tehničke škole, Eugena Kumičića 55 u Slavonskom Brodu. 


Projekt: Inovativnim umom do pametnih škola – PAMETNE ŠKOLE
U okviru programa: Interreg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.
Projekt implementiraju: Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, Zelena akcija iz Zagreba i Brodsko ekološko društvo -BED iz Slavonskog Broda

Završni forum „Održivo upravljanje energijom u javnim objektima“
Datum: 18.06.2019. godine
Vrijeme: 11:30 – 14:30 h
Mjesto: Tehnička škola, Ul. Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod
Moderator: Bernard Ivčić
DNEVNI RED:

11:00 – 11:30 Dolazak i registracija sudionika foruma
11:30 - 11:45 Pozdravni govori
11:45 - 11:50 Premijerno prikazivanje promotivnog filma o projektu PAMETNE ŠKOLE
11:50 – 12:05 Prezentacija: Analiza troškova i koristi mjera energijske efikasnosti provedenih u projektu PAMETNE ŠKOLE Edin Zahirović, Centar za razvoj i podršku

Drugi dio: Panel rasprava
12:05– 13:30 Panelisti:
• Damir Mirković – zamjenik župana Brodsko posavske županije
• Dragan Jelić – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, pomoćnik ministrice
• Boris Čagalj – HBOR, voditelj područnog ureda za Slavoniju i Baranju
• Predstavnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja ili Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
• Daniel Rodik – Društvo za oblikovanje održivog razvoja, stariji stručni suradnik
13:30 – 14:30 Ručak za sudionike foruma
 

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
10/06/2019

Objavljen Poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama

Najniži iznos potpore pojedinačnog projektnog prijedloga u sklopu ovog Poziva je 20.000,00 HRK, a najviši 250.000,00 HRK.

Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta 07. lipnja 2019. objavilo je Javni poziv za Poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2019. godinu.

Cilj Poziva je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških...

Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta 07. lipnja 2019. objavilo je Javni poziv za Poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2019. godinu.

Cilj Poziva je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te potaknuti zapošljavanje unutar navedenih područja. U okviru Poziva financirat će se aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju kapaciteta i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, povećavaju njihovu vidljivost i potiču daljnje umrežavanje. Isto tako, podržat će se aktivnosti koje naglašavaju potencijal kulturnih i kreativnih industrija za razvoj, unaprjeđenje i povećanje konkurentnosti te obogaćivanje hrvatske turističke ponude.

Sredstva su namijenjena za:

  • zapošljavanje (sufinanciranje 50% troškova bruto plaće novozaposlene osobe kao dijela troška projekta) i uključivanje vanjskih suradnika,
  • otvaranje i opremanje prostora i nabava opreme,
  • promidžbene aktivnosti,
  • distribucija,
  • stručno usavršavanje namijenjeno isključivo za obavljanje poslovne djelatnosti.

Prihvatljivi prijavitelji su gospodarski subjekti koji djeluju u područjima izvedbenih umjetnosti, vizualnih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske te audiovizualne djelatnosti. Potpore će se odobravati u visini od 85% prihvatljivih troškova projekta. Najniži iznos potpore pojedinačnog projektnog prijedloga u sklopu ovog Poziva je 20.000,00 HRK, a najviši 250.000,00 HRK.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
10/06/2019

Javni poziv za dodjelu potpora u svrhu razvoja zadružnog poduzetništva

Ukupna alokacija poziva jest 2.000.000,00 HRK. Najniži iznos potpore pojedinačnog projektnog prijedloga u sklopu ovog Poziva je 20.000,00 HRK, a najviši 150.000,00 HRK.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta 05. lipnja 2019. objavilo je otvoreni javni poziv za dodjelu potpora temeljem Programa „Razvoj zadružnog poduzetništva“ za 2019. godinu.

Pozivom se dodjeljuju bespovratna sredstava s proračunske stavke “Poticanje konkurentnosti poduzetništva i obrta” Ministarstva gospodarstva,...

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta 05. lipnja 2019. objavilo je otvoreni javni poziv za dodjelu potpora temeljem Programa „Razvoj zadružnog poduzetništva“ za 2019. godinu.

Pozivom se dodjeljuju bespovratna sredstava s proračunske stavke “Poticanje konkurentnosti poduzetništva i obrta” Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Sredstva su namijenjena za:

ulaganja u unaprjeđenje poslovanja,
ulaganja u unaprjeđenje proizvodnje te ulaganja u ekološki prihvatljiviju i energetski učinkovitiju proizvodnju,
ulaganja u razvoj novih proizvoda/usluga,
unapređenje i primjenu novih znanja u proizvodnim i uslužnim procesima zadruga,
stručno osposobljavanje i obrazovanje zadrugara i zaposlenika u zadruzi,
prilagodbu, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora,
uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete,
upravljanje i zaštitu intelektualnog vlasništva,
marketinške aktivnosti u cilju povećanja konkurentnosti i prepoznatljivosti zadružnog proizvoda i zadružne usluge te izlazak na nova tržišta
Prihvatljivi prijavitelji su subjekti malog gospodarstva koji su registrirani kao zadruge, izuzev radno-socijalnih i braniteljskih zadruga. Ukupna alokacija poziva jest 2.000.000,00 HRK. Najniži iznos potpore pojedinačnog projektnog prijedloga u sklopu ovog Poziva je 20.000,00 HRK, a najviši 150.000,00 HRK. 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200