Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
03/07/2018 Poduzetništvo

Još jedan europski projekt tvrtke Simplex d.o.o.

Projekt je ukupno vrijedan 674.500,00 kuna, potpora Europske unije iznosi 300.000,00 kuna

Još jedan europski projekt tvrtke Simplex d.o.o. 

Projekt je ukupno vrijedan 674.500,00 kuna, potpora Europske unije iznosi 300.000,00 kuna
Nakon što je nedavno završen dosad najveći projekt Simplexa "Dizala bez granica", financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, vrijedan čak 16 milijuna kuna, u toj...

Još jedan europski projekt tvrtke Simplex d.o.o. 

Projekt je ukupno vrijedan 674.500,00 kuna, potpora Europske unije iznosi 300.000,00 kuna
Nakon što je nedavno završen dosad najveći projekt Simplexa "Dizala bez granica", financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, vrijedan čak 16 milijuna kuna, u toj je slavonskobrodskoj tvrtki pri kraju i provedba projekta "e-CNC graviranje", prijavljenog na natječaj e-impuls, vrijednog 674.500.00 kuna, a potpora Europske unije iznosi 300.000,00 kuna. - Projekt "e-CNC graviranje" usmjeren je na povećanje konkurentnosti našeg poduzeća u proizvodnji i montaži dizala, unaprjeđenjem poslovnih procesa te uspostavljanjem Odjela za dizajn i graviranje dizala. Zahvaljujući projektu omogućena nam je kupnja dva nova vrijedna stroje. Prvi je CNC laser, koji primjenom laserske zrake "spaljuje" površinu materijala koji se obrađuje, a drugi je CNC glodalica, koja primjenom raznih alata mehanički gloda površinu materijala koji se obrađuje. Osim što nam je ovim ulaganjem omogućeno graviranje i otiskivanje vlastite oznake za pojedine elemente (brenda Simplex), sada možemo pružati usluge grafičkog dizajna i graviranja na različitim materijalima drugim kupcima - kažu u Simplexu.

Stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekata pružao  je CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, u kojoj naglašavaju kako je tvrtka Simplex primjer dobre prakse u korištenju potpora za financiranje poslovanja. - Od samog osnutka pa do danas tvrtka je  proširivala svoje poslovanje uz korištenje županijskih, državnih i EU potpora. Projekt "e CNC glodanje" će omogućiti, uz zadržavanje postojećih, zapošljavanje najmanje 8 novih radnika te povećanje prihoda. Trajanje projekta je od 1. prosinca 2017. do 1. srpnja 2018. godine - ističe Dubravka Mirković, voditeljica Odjela za razvoj poduzetništva u CTR-u i stručnjakinja za provedbu projekta.

Primarno tržište poduzeća Simplex je Europska unija i to je tržište najznačajnije za opstanak i daljnji rast. Simplex ima prodajna predstavništva u Njemačkoj i Francuskoj, koja su ujedno i najveća tržišta na području Europske unije i na njima je i odradila najveći dio svojih projekata. U budućnosti planiran je aktivniji nastup na tržištu Velike Britanije i Švicarske kroz otvaranje podružnica sljedeće godine. Strateški cilj poduzeća Simplex je osigurati udio i u tržištima na kojima tvrtka još nije prisutna (Bliski istok i sjeverna Afrika, Kina, Indija) kao i ponuditi tržištu nove proizvode uz pomoć kojih bi zaokružili proces od projektiranja, proizvodnje i montaže dizala do njegovog održavanja i modernizacije.

Izvor: Posavska Hrvatska

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
20/06/2018

152 milijuna kuna povoljnih kredita za javnu rasvjetu

Rok otplate je do 10 godina, uključujući do 6 mjeseci počeka.

U utorak, 19. lipnja 2018. godine ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je zajedno s predsjednicom Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Tamarom Perko i članom Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Hrvojem Čuvalo, Sporazum o financiranju između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Hrvatske banke za obnovu i...

U utorak, 19. lipnja 2018. godine ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je zajedno s predsjednicom Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Tamarom Perko i članom Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Hrvojem Čuvalo, Sporazum o financiranju između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Hrvatske banke za obnovu i razvitak za provedbu financijskog instrumenta „ESIF Krediti za javnu rasvjetu“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, a svečanosti potpisivanja nazočili su i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te ministar financija Zdravko Marić.

Ukupna vrijednost ovog financijskog instrumenta iznosi 20 milijuna eura, odnosno 152 milijuna kuna, iz europskih fondova, a namijenjen je jedinicama lokalne samouprave. Financijski instrumenti sufinanciraju se u okviru europskih strukturnih i investicijskih fondova i općenito dolaze u obliku kreditnih linija, garancijskih shema i fondova poduzetničkog kapitala. U okviru ovog instrumenta „ESIF Kredita za javnu rasvjetu“, jedinicama lokalne samouprave dodjeljivat će se krediti i to u rasponu od 500 tisuća do 15 milijuna kuna uz nisku kamatnu stopu koja se određuje prema indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave na čijem se području projekt provodi (0,1%, 0,25% i 0,5% godišnje). Rok otplate je do 10 godina, uključujući do 6 mjeseci počeka. Pored ovako povoljne cijene financiranja, dodanu vrijednost „ESIF Kredita za javnu rasvjetu“ čini i oslobođenje od plaćanja svih naknada čime ovi krediti predstavljaju doista dostupni izvor financiranja za postizanje energetskih ušteda u sustavu javne rasvjete jedinica lokalne samouprave.

„Financijski instrumenti, kao novi i jednostavniji pristup EU sredstvima, prije svega zbog bitno manjih administrativnih zahtjeva, imaju još jednu vrlo važnu značajku, a to je da ih se ponovno upotrebljava nakon povrata. Dakle, kada se vrate u državni proračun, RH će ih koristiti u iste svrhe, čime se novac koji ulažemo u financijske instrumente više puta upotrebljava, odnosno uvjetno rečeno reciklira, što je bitno iz perspektive poreznih obveznika. Radi se o doista dostupnom izvoru financiranja jedinica lokalne samouprave budući da će naše općine i gradovi moći vraćati ove izrazito povoljne kredite prvenstveno iz ušteda na računima za električnu energiju, dakle bez novog opterećenja za porezne obveznike“, izjavila je ministrica Žalac te dodala kako ovo nije prvi financijski instrument za javnu upravu u cilju postizanja energetske učinkovitosti. U prosincu 2017. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je, također HBOR-u, provedbu sličnog proizvoda „ESIF Kredite za energetsku učinkovitost za javne zgrade“ u vrijednosti od 190 milijuna kuna.

„Provedbom ovog financijskog instrumenta, osim dobrobiti za javni sektor i postizanje energetskih ušteda, očekujemo i povećanje gospodarske aktivnosti u kontekstu ugovaranja izvođenja radova i nabave što će imati dodatne pozitivne konotacije za hrvatsko gospodarstvo. HBOR već početkom srpnja počinje zaprimati zahtjeve za odobrenje ovih kredita te pozivam sve zainteresirane da nam se čim prije obrate“, izjavila je Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a.

Potpisivanjem Sporazuma o financiranju, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao Upravljačko tijelo Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., pokrenulo je provedbu osmog financijskog instrumenta, a u narednom razdoblju očekuje se pokretanje još dva financijska instrumenta u okviru energetske učinkovitosti, ovaj put za privatni sektor (prvi je namijenjen proizvodnji, a drugi turizmu i trgovini).

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
19/06/2018

Na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva dostupna edukacija za pozive certifikacije i inovacijskih vaučera

Na radionici su obrađene sve važne teme vezane uz Pozive od osnovnih informacija, uvjeta za prijavitelje, uvjeta za projekte, prihvatljivih aktivnosti i troškova, podnošenja projektnih prijedloga, postupka dodjele, ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i provedbe projekata.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je informativnu radionicu za dostavu projektnih prijedloga za pozive „Certifikacijom proizvoda do tržišta“ i „Inovacijski vaučeri za MPS-ove“, a cjelokupan sadržaj radionica dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Molimo Vas da informaciju iz...

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je informativnu radionicu za dostavu projektnih prijedloga za pozive „Certifikacijom proizvoda do tržišta“ i „Inovacijski vaučeri za MPS-ove“, a cjelokupan sadržaj radionica dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Molimo Vas da informaciju iz privitka objavite na Vašim mrežnim stranicama kako bi što veći broj poduzetnika dobio ove vrijedne informacije o povlačenju bespovratnih sredstava iz EU fondova. 

Sadržaj radionice podijeljen je na module prema nazivu Poziva: 
Certifikacijom proizvoda do tržišta - video možete pogledati ovdje
Pitanja i odgovori - video možete pogledati ovdje
Inovacijski vaučeri za MPS-ove - video možete pogledati ovdje
Pitanja i odgovori - video možete pogledati ovdje
Na radionici su obrađene sve važne teme vezane uz Pozive od osnovnih informacija, uvjeta za prijavitelje, uvjeta za projekte, prihvatljivih aktivnosti i troškova, podnošenja projektnih prijedloga, postupka dodjele, ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i provedbe projekata. 

Zagreb, 18. lipnja 2018.
S poštovanjem,
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
javnost@mingo.hr 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
18/06/2018

Blogerski natječaj - Europe in my Region

Sudjelujte u blogerskom natječaju i osvojite trotjedno osposobljavanje iz komunikacija EU-a u Bruxellesu!

Sudjelujte u blogerskom natječaju i osvojite trotjedno osposobljavanje iz komunikacija EU-a u Bruxellesu!

Napišite i objavite blog-objavu o bilo kojem projektu financiranom iz EU-a.

Pošaljite poveznicu na ovu platformu do 31. kolovoza 2018. u...

Sudjelujte u blogerskom natječaju i osvojite trotjedno osposobljavanje iz komunikacija EU-a u Bruxellesu!

Napišite i objavite blog-objavu o bilo kojem projektu financiranom iz EU-a.

Pošaljite poveznicu na ovu platformu do 31. kolovoza 2018. u 23:59.

Tri pobjednika bit će pozvana na trotjedni prilagođeni intenzivni program osposobljavanja o komunikacijama EU-a. Steći će iskustvo rada u odjelu za komunikacije u instituciji EU-a, u komunikacijskoj agenciji i medijskim kućama na briselskom području.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
15/06/2018

Europska komisija za sljedeći dugoročni proračun EU-a predlaže da se udvostruče sredstva za program Erasmus

Komisija predlaže da se proračun za program Erasmus za razdoblje 2021. – 2027. poveća na 30 milijardi eura, od čega bi 25,9 milijardi eura bilo namijenjeno za obrazovanje i osposobljavanje, 3,1 milijarda eura za mlade, a 550 milijuna eura za sport.

Fokusiranje na „evolucija, a ne revolucija“ znači će da će program Erasmus i dalje obuhvaćati škole, strukovno obrazovanje i osposobljavanje, visoko obrazovanje, obrazovanje odraslih, sport i mlade. Program Erasmus već omogućuje milijunima mladih Europljana da studiraju, osposobljavaju se ili uče u inozemstvu te tako proširuju iskustvo i svijest o Europi i...

Fokusiranje na „evolucija, a ne revolucija“ znači će da će program Erasmus i dalje obuhvaćati škole, strukovno obrazovanje i osposobljavanje, visoko obrazovanje, obrazovanje odraslih, sport i mlade. Program Erasmus već omogućuje milijunima mladih Europljana da studiraju, osposobljavaju se ili uče u inozemstvu te tako proširuju iskustvo i svijest o Europi i povećavaju svoje buduće prilike na tržištu rada, a program koji će uslijediti bit će proširen, ojačan i više uključiv. To će dodatno promovirati aktivnosti koje potiču znanje i svijest o EU, mogućnostima u područjima znanja budućnosti, primjerice klimatskih promjena, robotike i slično, te bolju dostupnosti i uključivanje osoba sa smanjenim mogućnostima. Također će biti povećana međunarodna dimenzija programa.  Dvostrukim sredstvima moći će se učinkovitije podupirati glavni politički ciljevi kao što su stvaranje europskog područja obrazovanja do 2025., osnaživanje mladih i promicanje europskog identiteta kroz politike povezane s mladima, obrazovanjem i kulturom.

Komisija predlaže da se proračun za program Erasmus za razdoblje 2021. – 2027. poveća na 30 milijardi eura, od čega bi 25,9 milijardi eura bilo namijenjeno za obrazovanje i osposobljavanje, 3,1 milijarda eura za mlade, a 550 milijuna eura za sport.

Jyrki Katainen, potpredsjednik Komisije za zapošljavanje, rast, ulaganje i konkurentnost, izjavio je: „Moramo ojačati program Erasmus. Već više od 30 godina jedan je od najvažnijih programa jer pokazuje svima što integracija znači. To je bit Europe bez granica. Programom Erasmus pružamo mladima više mogućnosti pa zato predlažemo da udvostručimo sredstva. Svaki euro koji uložimo u program Erasmus ulažemo ga u svoju budućnost – u budućnost mladih, nastavnika ili pripravnika te u budućnost Europe. Govorim iz iskustva bivšeg studenta u programu Erasmus.“

Tibor Navracsics, povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, izjavio je: „Vrlo sam ponosan što je Komisija predložila udvostručenje proračuna za program Erasmus. To je daleko najveće povećanje sredstava koje smo predložili za program u proračunu EU-a. Moramo biti odvažni. Programom će se poduprijeti velike ambicije za osnaživanje mladih, stvaranje europskog područja obrazovanja i jačanje našeg europskog identiteta. Pozivam države članice i Europski parlament da nam pruže potporu i osiguraju da možemo izgraditi najbolju budućnost za naše građane.“

Cilj je prijedloga Komisije:

povećanje broja korisnika: s dvostruko većim proračunom omogućit će se sredstva za do 12 milijuna ljudi u razdoblju 2021. – 2027., što je triput više nego u tekućem razdoblju financiranja. Među korisnicima su učenici, studenti u sustavu visokog obrazovanja, pripravnici, nastavnici, predavači, osobe koje rade s mladima, sportski treneri te polaznici strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i osoblje u obrazovanju odraslih, uključujući one koje sudjeluju u inicijativi ErasmusPro.
dopiranje do ljudi iz svih socijalnih sredina: zahvaljujući novim oblicima i lakšem pristupu za male i lokalne organizacije, novim programom olakšat će se sudjelovanje osobama u nepovoljnom položaju;
jačanje odnosa s ostatkom svijeta: ojačat će se i mobilnost i suradnja s trećim zemljama kombinacijom fizičke i virtualne mobilnosti;
naglasak na promicanje područja studija usmjerenih na budućnost: poboljšanim programom moći će se više pozornosti posvetiti područjima studija kao što su energija iz obnovljivih izvora, klimatske promjene, ekološko inženjerstvo, umjetna inteligencija ili dizajn;
promicanje europskog identiteta kroz putovanja: novom će se inicijativom DiscoverEU pružiti mladima prilika za otkrivanje europske kulturne baštine i raznolikosti.

Sljedeći koraci:

Brz dogovor o ukupnom dugoročnom proračunu EU-a i njegovim sektorskim prijedlozima neophodan je da bi sredstva EU-a što prije počela davati rezultate na terenu.

Kašnjenja mogu dovesti u pitanje prvu godinu provedbe programa Erasmus. To bi značilo da gotovo milijun ljudi ne bi mogli otići u inozemstvo, a stotine tisuća projekata financiranih sredstvima EU-a u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta ne bi mogli početi na vrijeme.

Kada bi se dogovor o sljedećem dugoročnom proračunu postigao 2019., bio bi moguć neometan prelazak s postojećeg dugoročnog proračuna (2014. – 2020.) na novi te bi se zajamčilo predvidivo i neprekinuto financiranje, što bi bilo na korist svima.

Kontekst

Prijedlog za program Erasmus dio je poglavlja „Ulaganje u ljude” prijedloga dugoročnog proračuna  EU-a koji je Komisija iznijela 2. svibnja 2018.

Sadašnji program Erasmus+ s proračunom od 14,7 milijardi eura provodi se od 2014. do 2020. Otkako je pokrenut 1987. programom Erasmus pružena je potpora više od devet milijuna studenata, polaznika, naučnika i volontera.

Dodatne informacije

Zakonodavni prijedlozi i informativni članci 

Internetske stranice programa Erasmus

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU

Foto: Srednja medicinska škola Slavonski Brod

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
13/06/2018

Županija kreće s provedbom 11,5 milijuna kuna vrijednim projektom u području primarne zdravstvene zaštite

Udio bespovratnih sredstava iznosi 10.067.231,58 kn, dok će se iznos od 1.776.570,30 sufinacirati iz županijskog proračuna, odnosno dio koji se odnosi na koncesionare, dok će domovi zdravlja sami finacirati svoj dio udjela u Projektu.

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić, danas je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisao ugovor o provedbi 11.843.801,88 vrijednog projekta u području primarne zdravstvene zaštite. Udio bespovratnih sredstava iznosi 10.067.231,58 kn, dok će se iznos od 1.776.570,30 sufinacirati iz županijskog proračuna, odnosno dio koji se odnosi na...

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić, danas je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisao ugovor o provedbi 11.843.801,88 vrijednog projekta u području primarne zdravstvene zaštite. Udio bespovratnih sredstava iznosi 10.067.231,58 kn, dok će se iznos od 1.776.570,30 sufinacirati iz županijskog proračuna, odnosno dio koji se odnosi na koncesionare, dok će domovi zdravlja sami finacirati svoj dio udjela u Projektu.
Brodsko-posavska županija s partnerima Dom zdravlja Slavonski Brod i Dom zdravlja „Dr.Andrija Štampar“ Nova Gradiška prijavitelj je projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“. 
Svrha projekta je poboljšanje pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini u izoliranim i depriviranim područjima u Brodsko-posavskoj županiji kako bi se smanjio broj upućivanja u bolnice za 3 %, jer će se na razini primarne zdravstvene zaštite (PZZ) omogućiti više dijagnostičkih postupaka. Dostupnost zdravstvene skrbi je nejednaka i ograničena posebno u ruralnim dijelovima. Ulaganjem u opremu i infrastrukturu doprinijet će nacionalnom, regionalnom i lokalnom razvoju te poboljšati uvjeti rada i povećati broj usluga na primarnoj razini.
Primarna zdravstvena zaštita ima središnju ulogu u cjelokupnoj koordinaciji i kontinuiranosti zdravstvene skrbi za pacijente, sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu unutar zajednice koju pruža tim stručnjaka zaduženih za većinu potreba pojedinca vezanih uz zdravlje. Svrha primarne zdravstvene zaštite je da se pacijenti usmjeravaju prema najprikladnijem i troškovno najučinkovitijem obliku skrbi o zdravlju, a ne da se ograniči pristup zdravlju i zdravstvenoj usluzi.
Brodsko-posavska županija osnivač je domova zdravlja te davatelj koncesije. Rekonstrukcijom i dogradnjom objekta pedijatrije Doma zdravlja Slavonski Brod dobiti ćemo pedijatriju primjerenu 21. stoljeću. Sadašnji postojeći prostor kvadraturom, opremom i ostalim sadržajima neprimjeren je za potrebe moderne pedijatrije. Ovom dogradnjom Dom zdravlja Sl. Brod dobio bi pedijatriju koja bi omogućavala preglede djece i dojenčadi s područja depriviranih krajeva unutar županija Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske. Rekonstrukcijom (dogradnjom) odjela pedijatrije dobio bi se odvojen prostor čekaonice za bolesnu djecu od čekaonice za dojenčad koja dolazi na redovne preglede što sada nije omogućeno.
U sklopu projekta će Dom zdravlja N. Gradiška uvesti sljedeće nove usluge: UZV štitnjače, UZV dojke i aksila, UZV abdomena, Holter EKG-a, Holter tlaka.
Domu zdravlja Sl. Brod planira uvesti sljedeće nove usluge:
OPĆA MEDICINA: ultrazvuk abdomena i krioterapija
PEDIJATRIJA: ultrazvuk kukova, krioterapija, spirometrija, defibrilacija
GINEKOLOGIJA: Ginekološku ultrazvuk 3d/4d
KARDIOLOGIJA: Holter, ultrazvuk srca, ergometrija
STOMATOLOGIJA: ortopan – snimanje zubi, ortopantomamografija
OFTALMOLOGIJA: Prvi jednostavni oftalmološki pregled, snimanje oštrine vida, vidno polje
Nove usluge koje uvode koncesionari: UZV pregled (2), EKG (3), Holter (4).
Broj ordinacija domova zdravlja korisnika opreme: 25 ordinacija dentalne medicine, 21 ordinacija opće/obiteljske medicine, 3 ordinacije pedijatrije, 6 ordinacija ginekologije, ordinacija kardiologije i oftalmologije.
Otvaranjem specijalističkih ordinacija – interne medicine (kardiologije) smanjit će se upućivanje pacijenata u bolnicu na osnovne kardiološke pretrage (ultrazvuk srca, ergometrija, holter) na koje se čeka nekoliko mjeseci te će ih pacijent obaviti u okviru doma zdravlja. Tako će pacijenti na pretragu čekati nekoliko dana ili tjedana, a ne nekoliko mjeseci te će se smanjiti pritisak na bolnički sustav.
Otvaranjem ordinacije oftalmologije osiguranicima će postati dostupniji specijalistički pregledi vezani uz bolesti oka s naglaskom na sve češće poremećaje vida kod djece. Nabavom ortopan uređaja omogućiti će se svim stomatološkim ordinacijama snimanje zubi pacijenata i brže liječenje zuba te se očekuje upućivanje na korištenje uređaja i od strane koncesijskih liječnika, a obzirom na zastarjelost uređaja koji se nalazi pri bolnici očekujemo upućivanje na korištenje ovog uređaja i od strane bolničkih liječnika.
Nabavom novije opreme učiniti će se dijagnostičke i konzilijarne pretrage dostupnim osiguranicima pri čemu će se moći postaviti brža i kvalitetnija dijagnoza bitna za liječenje bolesnika, a pravovremeno postavljena dijagnoza rezultirati će efikasnijim i učinkovitijim zdravstvom.
Edukacija liječnika iz ultrazvučnih dijagnostika bi tako postala posve nova dijagnostička djelatnost, kako bi pomogli našim pacijentima u ranom otkrivanju bolesti te pravovremenom liječenju istih. Liste čekanja nam omogućuju naručivanje na pretrage tek za nekih 6 mjeseci što je nerijetko predugo ukoliko se sumnja na neku težu bolest i nedostaje baš ta pretraga. Vrijeme u tom slučaju ne ide u prilog našim pacijentima, što bi se sada promijenilo. U bolnicu bi se slali samo kompliciraniji slučajevi koji se ne mogu riješiti na razini PZZ, a preventivnim pregledima bi se otkrile neke bolesti.
Postavljanjem i opremanjem kutaka za dojenje u kojem bi se sastajale grupe za potporu dojenju i savjetovalište o dojenju, koji do sada ne postoji, BPŽ želi podići razinu svijesti o pozitivnim stranama dojenja, a promovirao bi smjernice UNICEF-a i WHO-a odnosno preporuku isključivog dojenja do dobi od 6 mjeseci starosti djeteta i nastavak dojenja uz dodatnu hranu sve dok majka i dijete to žele, optimalno do druge godine djetetovog života.
Projekt je pisao CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije. 

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200