Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
25/03/2016

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

23/03/2016

Radionica o DEAR pristupu 30. i 31. ožujka u Slavonskom Brodu

Jeste li ikad pomislili kako kao građanin možete utjecati na globalne procese interkulturalnosti, tolerancije, migracija ili očuvanja okoliša? Jeste li se angažirali oko toga? Odgovor na pitanja kako građane osvijestiti o međuovisnosti globalnih i lokalnih razvojnih problema te ih potaknuti da se aktivno uključe u tematiku razvoja i smanjenja...

Jeste li ikad pomislili kako kao građanin možete utjecati na globalne procese interkulturalnosti, tolerancije, migracija ili očuvanja okoliša? Jeste li se angažirali oko toga? Odgovor na pitanja kako građane osvijestiti o međuovisnosti globalnih i lokalnih razvojnih problema te ih potaknuti da se aktivno uključe u tematiku razvoja i smanjenja siromaštva saznajte na radionici o DEAR pristupu.

Temelj DEAR pristupa je podizanje svijesti građana o svijetu kao međuovisnoj cjelini te shvaćanje njihove uloge i odgovornosti unutar takvog globaliziranog društva. Ta je zadaća namijenjena lokalnim vlastima i organizacijama civilnog društva koje međusobnom suradnjom na lokalnoj razini jesu i mogu postati pokretači obrazovanja za razvoj, što znači da mogu i trebaju omogućiti građanima usvajanje novih ideja i stavova, odnosno potaknuti ih da se angažiraju oko globalnih razvojnih tema.

Radionicu o DEAR pristupu u Slavonskom Brodu namijenjenu predstavnicima organizacija civilnoga društva organizira Hrvatska zajednica županija u sklopu velikog europskog projekta LADDER koji provodi s još 45 partnera i suradnika iz 35 zemalja svijeta.

Projekt LADDER u središte stavlja lokalne vlasti kao glavne pokretače obrazovanja o razvoju i podizanja svijesti, odnosno DEAR pristupa. Cilj projekta jest osnažiti lokalne vlasti za njihovu ulogu u procesima održivog razvoja i postizanje aktivnog sudjelovanja građana kroz poticanje provedbe DEAR pristupa.

Za kreativnu i zanimljivu radionicu koja će se održati u utorak i srijedu, 30. i 31. ožujka, od 9 do 16 sati u Hotelu Savus u Slavonskom Brodu možete se prijaviti putem e-maila vlatka.selimber@hrvzz.hr, broja mobitela 0992124284 ili poveznice  http://bit.ly/DEAR_SB .

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
21/03/2016

Otkazivanje Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Ulaganje u dnevne bolnice / jednodnevne kirurgije"

Izvor: www.razvoj.gov.hr

Dana 15. Ožujka 2016., Ministarstvo zdravlja otkazalo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ulaganje u dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije“.

Utvrđena je potreba za značajnim izmjenama i/ili dopunama Poziva koje će bitno utjecati na prijavitelje te omogućiti poštivanje načela jednakog postupanja...

Dana 15. Ožujka 2016., Ministarstvo zdravlja otkazalo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ulaganje u dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije“.

Utvrđena je potreba za značajnim izmjenama i/ili dopunama Poziva koje će bitno utjecati na prijavitelje te omogućiti poštivanje načela jednakog postupanja tijekom postupka dodjele bespovratnih sredstava.

Svi projektne prijedloge koji su predani do otkazivanja ovog Poziva i uzeti u razmatranje od strane Odbora za odabir projekata vratit će se prijaviteljima na njihove adrese.

Po ispunjenju sadržajnih i postupovnih pretpostavki temeljem kojih će se stvoriti osnova za jednako postupanje prema svim potencijalnim prijaviteljima, Ministarstvo zdravlja će kao nadležno tijelo obavijestiti potencijalne prijavitelje o ponovnom otvaranju ovog Poziva „Ulaganje u dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije“, koji će biti namijenjen većem broju bolnica.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
11/03/2016

19. Info-dan Hrvatske banke za obnovu i razvitak

Izvor: http://www.hgk.hr/zk/slavonski-brod/zk-slavonski-brod-19-info-dan-hbor-a

S ciljem što bolje informiranosti poduzetnika o kreditnim programima koje provodi Hrvatska banka za obnovu i razvitak, u utorak, 15. ožujka od 9 do 15 sati, u ŽK Slavonski Brod, Matije Mesića 9, održat će se 19. HBOR-ov Info-dan.

Tom prilikom održat će se samo individualni razgovori s voditeljem Područnog ureda...

S ciljem što bolje informiranosti poduzetnika o kreditnim programima koje provodi Hrvatska banka za obnovu i razvitak, u utorak, 15. ožujka od 9 do 15 sati, u ŽK Slavonski Brod, Matije Mesića 9, održat će se 19. HBOR-ov Info-dan.

Tom prilikom održat će se samo individualni razgovori s voditeljem Područnog ureda HBOR-a za Slavoniju Borisom Čagljem i poduzetnicima zainteresiranima za korištenje HBOR-ovih programa.

S obzirom na to da individualni razgovori zahtijevaju definiranje termina razgovora za svakog sudionika, zbog ograničenog trajanja Info-dana, molimo zainteresirane da se za poslovne razgovore što prije prijave putem onlineprijave, kako bi dobili točan termin, ili na na elektroničku adresu mbalen@hgk.hr.

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
09/03/2016

Potpisani ugovori za sufinanciranje studentskih domova vrijedni više od 233 milijuna kuna

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije svečano su potpisani prvi ugovori iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za sufinanciranje obnove studentskih domova u Zagrebu i Osijeku.

Izvor: https://razvoj.gov.hr/vijesti/potpisani-prvi-ugovori-za-sufinanciranje-studentskih-domova-vrijedni-vise-od-233-milijuna-kuna/3280

Riječ je o ugovorima o dodjeli bespovratnih sredstava za:

  • „Rekonstrukciju građevina, infrastrukture i okoliša unutar studentskih naselja Stjepan Radić i Cvjetno naselje“ Sveučilišta u Zagrebu, ukupne vrijednosti 219.990.000,00 kuna
  • „Rekonstrukciju zgrade studentskog doma u Osijeku“ Sveučilišta Josipa Jurja...

Riječ je o ugovorima o dodjeli bespovratnih sredstava za:

  • „Rekonstrukciju građevina, infrastrukture i okoliša unutar studentskih naselja Stjepan Radić i Cvjetno naselje“ Sveučilišta u Zagrebu, ukupne vrijednosti 219.990.000,00 kuna
  • „Rekonstrukciju zgrade studentskog doma u Osijeku“ Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u vrijednosti od 13.510.000,00 kuna.

Kod oba ugovora 85% iznosa dodjeljuje se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% iznosa čine nacionalna sredstva.
 
Natječaj „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, koji je raspisalo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije usmjeren je prvenstveno na podršku javnim visokim učilištima za proširenje i poboljšanje smještajnih kapaciteta za studente s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju. Radi se o ograničenom pozivu na dostavu projektnih prijedloga. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog natječaja je 934 milijuna kuna.
 
“Ovo je samo prvi u nizu koraka koje planiramo poduzeti kako bi Republika Hrvatske postala što konkurentnija kako na europskom tako i svjetskom tržištu, te kako bi ojačali našu poziciju u kontekstu društva temeljenog na znanju”, naglasio je Tomislav Tolušić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, čestitajući rektorima Sveučilišta u Zagrebu i Osijeku.
 
Rekonstrukcijom postojećih studentskih naselja Stjepan Radić i Cvjetno naselje u Zagrebu stvaraju se uvjeti europskog standarda studentskog stanovanja, humanog života i boravka studenata za vrijeme studiranja, posebno za kategorije studenata lošijeg imovinskog stanja, studenata s invaliditetom, znanstvenih novaka, te studenata na međunarodnoj razmjeni. Rekonstrukcijom je osigurano da se održi mogućnost smještaja za 2709 studenata u nepovoljnom položaju koji su bili do sada smješteni u naseljima koji bi bez ovog zahvata bili od strane nadležnih inspekcija zatvoreni. Također, povećavaju se kapaciteti smještaja za osobe s invaliditetom, koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica, za 40 mjesta .
 
Rekonstrukcijom studentskog doma u Osijeku ukupan smještajni kapacitet biti će 193 ležaja raspoređenih u 80 dvokrevetnih soba, 23 jednokrevetne, 2 trokrevetne sobe te 4 jednokrevetne sobe osobe s invaliditetom. Osigurat će se pristup osobama sa invaliditetom izgradnjom 4 potpuno prilagođene sobe, izgradnjom pristupne rampe kao i drugim zahvatima na objektu koji će olakšati život osobama s invaliditetom u samom domu.
Natječaj u okviru kojeg su dodijeljeni ovi ugovori bit će otvoren do 30.6.2020. godine tako da se proces nastavlja i uskoro se očekuje potpisivanje novih ugovora za ostala visoka učilišta.
 
Svečanom potpisivanju, uz ministra Tolušića, nazočili su i: Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu , prof. dr. sc. Željko Turkalj, rektor Sveučilišta u Osijeku i Nataša Mikuš Žigman, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

 
 

 

 

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
04/03/2016

Mogućnosti prijave na Europski tjedan održivog razvoja 2016.

Izvor: www.hmrr.hr

Svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja održava Europski tjedan održivog razvoja.  Održavanjem Europskog tjedna održivog razvoja potiče se bolja vidljivost aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj. Sudjelovanjem na događaju i promicanjem svoje inicijative, sudionici doprinose vidljivosti Hrvatske na zajedničkoj platformi globalnih...

Svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja održava Europski tjedan održivog razvoja.  Održavanjem Europskog tjedna održivog razvoja potiče se bolja vidljivost aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj. Sudjelovanjem na događaju i promicanjem svoje inicijative, sudionici doprinose vidljivosti Hrvatske na zajedničkoj platformi globalnih ciljeva održivog razvoja.

Ovogodišnji Europski tjedan održivog razvoja ima za cilj podizanje svijesti o Programu za održivi razvoj 2030. U Europi.

Aktivnosti koje planirate organizirati tijekom ETOR-a možete registrirati i pogledati na internetskim stranicama, će vam uz vlastito promoviranje privući i druge na sudjelovanje. 

Glavni kriterij za mogućnost sudjelovanja u ETOR-u  je da predloženi projekti/inicijative obuhvaćaju jednu ili više dimenzija održivog razvoja te da nije profitno orijentirana organizacija. Aktivnosti mogu biti različite: konferencije, izložbe, sajmovi, filmske projekcije, aktivnosti u zajednici, obrazovni projekti te održive poslovne inicijative.

Potencijalni prijavitelji: Javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, udruge i poduzeća, kao i pojedini građani, ako predloženi događaj / projekt promiče održivi razvoj.

Postupak prijave na sudjelovanje možete izvršiti prijavom na stranici  http://www.esdw.eu/register/

Za dodatne informacije posjetite stranicu  www.esdw.eu

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200