Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
04/03/2016

Mogućnosti prijave na Europski tjedan održivog razvoja 2016.

Izvor: www.hmrr.hr

Svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja održava Europski tjedan održivog razvoja.  Održavanjem Europskog tjedna održivog razvoja potiče se bolja vidljivost aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj. Sudjelovanjem na događaju i promicanjem svoje inicijative, sudionici doprinose vidljivosti Hrvatske na zajedničkoj platformi globalnih...

Svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja održava Europski tjedan održivog razvoja.  Održavanjem Europskog tjedna održivog razvoja potiče se bolja vidljivost aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj. Sudjelovanjem na događaju i promicanjem svoje inicijative, sudionici doprinose vidljivosti Hrvatske na zajedničkoj platformi globalnih ciljeva održivog razvoja.

Ovogodišnji Europski tjedan održivog razvoja ima za cilj podizanje svijesti o Programu za održivi razvoj 2030. U Europi.

Aktivnosti koje planirate organizirati tijekom ETOR-a možete registrirati i pogledati na internetskim stranicama, će vam uz vlastito promoviranje privući i druge na sudjelovanje. 

Glavni kriterij za mogućnost sudjelovanja u ETOR-u  je da predloženi projekti/inicijative obuhvaćaju jednu ili više dimenzija održivog razvoja te da nije profitno orijentirana organizacija. Aktivnosti mogu biti različite: konferencije, izložbe, sajmovi, filmske projekcije, aktivnosti u zajednici, obrazovni projekti te održive poslovne inicijative.

Potencijalni prijavitelji: Javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, udruge i poduzeća, kao i pojedini građani, ako predloženi događaj / projekt promiče održivi razvoj.

Postupak prijave na sudjelovanje možete izvršiti prijavom na stranici  http://www.esdw.eu/register/

Za dodatne informacije posjetite stranicu  www.esdw.eu

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
03/03/2016

Održan sastanak s predstavnicima Regionalne razvojne agencije PanonReg iz Subotice

Dana 2. ožujka 2016., CTR - Razvojnu agenciju Brodsko-posavske županije posjetili su predstavnici Regionalne razvojne agencije PanonReg iz Subotice. Posjet je uslijedio nakon predstavljanja iskustava CTR-a u pripremi i povlačenju sredstava iz IPARD programa, koje je organizirano 3. veljače 2016.g. u Somboru, u sklopu projekta SEED čiji je nositelj austrijska...

Dana 2. ožujka 2016., CTR - Razvojnu agenciju Brodsko-posavske županije posjetili su predstavnici Regionalne razvojne agencije PanonReg iz Subotice. Posjet je uslijedio nakon predstavljanja iskustava CTR-a u pripremi i povlačenju sredstava iz IPARD programa, koje je organizirano 3. veljače 2016.g. u Somboru, u sklopu projekta SEED čiji je nositelj austrijska organizacija Volkshilfe Solidarität.

PanonReg, sa sjedištem u Subotici, pokriva grad Suboticu i 7 općina. Na području živi 280.000 stanovnika. Agencija ima iskustvo u EU projektima (CARDS, ADRIATIC, SEE, susjedski programi prekogranične suradnje).

PanonReg je identificirala ili pripremila koncepte nekoliko projekata koji se mogu prilagoditi predstojećim i/ili otvorenim natječajima za dionike njihove regije (npr. IPARD, CBC, ADRION, Dunavska strategija), a odnose se na sljedeća područja (od njihovog interesa):

  1. Poljoprivreda: proizvodnja i prerada hrane
  2. turizam: totalitaristički režimi u EU, rurlni turizam, gastronomija, riječni turizam i sl.
  3. zaštita okoliša: komunalni otpad, deponije, tekući otpad, zaštita bioraznolikosti i sl.
  4. klasteri (u području poljoprivrede i turizma)

CTR je ukratko predstavio naše iskustvo koje je relevantno za područje interesa PanonRega.

Utvrđeno je da su dodirne točke ili obostrani interes na sljedećim područjima:

  1. IPARD - prijenos znanja (CTR => PanonReg) u promociji IPARD-a na regionalnoj razini, identifikaciji, prijavi i provedbi IPARD projekata (podrška poduzetnicima, izgradnja kapaciteta PanonRega)
  2. Klasterizacija – prijenos znanja (PanonReg => CTR) u formiranju i vođenju klastera u području poljoprivredne proizvodnje i R&D, proizvodnje hrane i plasmana kroz turizam
  3. Tweening – povezivanje dionika radi moguće suradnje u istim područjima djelovanja (npr. regionalni centri za gospodarenje otpadom, komunalne tvrtke, klasteri i sl.)
  4. Partnerstvo – međusobna razmjena informacija i uključivanje razvojnih agencija u postojeća partnerstva u međunarodnim projektima

Zaključeno je kako postoje realni preduvjeti, dodirne točke i volja s obje strane za stvaranjem dugoročnog strateškog partnerstva. S obzirom da se u Republici Srbiji očekuje raspisivanje 1. natječaja iz IPARD programa, dogovorene su i prve zajedničke aktivnosti. PanonReg će identificirati potencijalne prijavitelje (projekte) za IPARD, dok će CTR pripremiti prijedlog komunikacijske strategije kako bi se što veći broj potencijalnih prijavitelja pravovremeno informirao i pripremio za natječaj. Sljedeći sastanak će se održati u Subotici.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
02/03/2016

Privremena obustava poziva 'Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine'

Izvor: http://www.strukturnifondovi.hr

Temeljem velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga na Poziv, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije obustavlja zaprimanje projektnih prijedloga na određeno vrijeme. Ova obustava nastupa 9. ožujka 2016. godine u 24.00 sata, a traje do 9. svibnja 2016. u 12 sati. Projektni prijedlozi zaprimljeni u navedenom razdoblju, neće se...

Temeljem velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga na Poziv, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije obustavlja zaprimanje projektnih prijedloga na određeno vrijeme. Ova obustava nastupa 9. ožujka 2016. godine u 24.00 sata, a traje do 9. svibnja 2016. u 12 sati. Projektni prijedlozi zaprimljeni u navedenom razdoblju, neće se zaprimati i vratit će se prijaviteljima.

Ako u narednom periodu dođe do potpunog iscrpljenja financijske omotnice, nadležno tijelo obavijestit će potencijalne prijavitelje o trajnom zatvaranju ovog Poziva putem stranice www.strukturnifondovi.hr navodeći točan datum zatvaranja 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
02/03/2016

U Zagrebu održan prvi mjesečni sastanak ministra Tolušića i predstavnika regionalnih razvojnih agencija

Dana 25. veljače 2016., u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, ministar Tomislav Tolušić održao je sastanak s predstavnicima regionalnih koordinatora (certificiranih regionalnih razvojnih agencija) na temu poboljšanja suradnje i učinkovitije pripreme projekata na regionalnoj razini. Sastanku su uz ministra prisustvovali i pomoćnici: Dragan Jelić,...

Dana 25. veljače 2016., u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, ministar Tomislav Tolušić održao je sastanak s predstavnicima regionalnih koordinatora (certificiranih regionalnih razvojnih agencija) na temu poboljšanja suradnje i učinkovitije pripreme projekata na regionalnoj razini. Sastanku su uz ministra prisustvovali i pomoćnici: Dragan Jelić, mr.sc. Davor Huška, mr.sc. Marija Vučković i dr.sc. Tomislav Jurendić te Tomislav Petric, glavni savjetnik.

Na spomenutom sastanku, kao regionalni koordinator, sudjelovao je i CTR.

Ministar je naglasio kako će se ovakvi sastanci organizirati na mjesečnoj razini te da regionalni koordinatori imaju važnu ulogu nositelja regionalnog razvoja u svojim sredinama. Sastanci će se održavati sa svrhom izvještavanja o aktivnostima koje provode regionalni koordinatori i o poteškoćama s kojima se susreću u svakodnevnom radu. Od regionalnih koordinatora očekuje se maksimalna odgovornost u pogledu apsorpcije sredstava iz EU fondova dok će ministarstvo pružiti svu raspoloživu podršku aktivnostima regionalnih koordinatora s ciljem brže i kvalitetnije pripreme projekata te značajnijeg povlačenja sredstava iz EU fondova.

Ministarstvo će tijekom ožujka objaviti javni poziv za informiranje, savjetovanje i jačanje administrativnih kapaciteta na lokalnoj i regionalnoj razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije. Ovi programi financirat će se sredstvima tehničke pomoći u iznosu od 85%, a doprinijet će osnaživanju regionalnih razvojnih agencijama i jedinica lokalne i regionalne samouprave čime će se steći preduvjeti za učinkovitiju pripremu projekata i veću apsorpciju sredstava EU fondova.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
01/03/2016

Događaj 'Tjedan EU fondova' od 07. do 11. ožujka 2016

Izvor: http://www.strukturnifondovi.hr/

Obavještavamo Vas kako je u razdoblju od 7. do 11. ožujka 2016. u Kongresnom centru Forum Zagreb (Radnička cesta 50, Zagreb) najavljeno održavanje informativno-edukativnog događaja pod nazivom „Tjedan EU fondova“ koje organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s drugim partnerskim institucijama.

Obavještavamo Vas kako je u razdoblju od 7. do 11. ožujka 2016. u Kongresnom centru Forum Zagreb (Radnička cesta 50, Zagreb) najavljeno održavanje informativno-edukativnog događaja pod nazivom „Tjedan EU fondova“ koje organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s drugim partnerskim institucijama.

Svrha ovog petodnevnog događanja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti sve mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova, kao i dobrobiti koju oni nose Republici Hrvatskoj.

U okviru svakog pojedinog dana predstavit će se mogućnosti financiranja iz različitih tematskih područja ulaganja u financijskoj perspektivi 2014.-2020., prikazati primjeri dobre prakse i razmijeniti iskustva kroz panel diskusije u slijedećim tematskim područjima:

•             poslovna konkurentnost, mogućnosti za poduzetnike,

•             kulturna baština i socijalna uključenost,

•             održivost resursa i energetska učinkovitost,

•             znanost, tehnologija i mobilnost,

•             Europski socijalni fond - stvaranje mogućnosti,

•             Program ruralnog razvoja te

•             Operativni program pomorstvo i ribarstvo.

Za sudjelovanje na događaju potrebno je popuniti prijavni obrazac. Više informacija o prijavi možete pronaći ovdje.

Cjeloviti program "Tjedan EU fondova" možete preuzeti ispod.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
23/02/2016

Održan sastanak regionalnih razvojnih agencija slavonskih županija

Izvor: http://www.ar-hrast.hr

Dana 17. veljače 2016. u Vinkovcima je održan radni sastanak čelnih ljudi regionalnih razvojnih agencija 5 slavonsko-baranjskih županija. Na sastanku su sudjelovali: v.d. ravnateljica VIDRA-e, agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Emina Kovač; Damir Mirković, voditelj odjela za poslovno...

Dana 17. veljače 2016. u Vinkovcima je održan radni sastanak čelnih ljudi regionalnih razvojnih agencija 5 slavonsko-baranjskih županija. Na sastanku su sudjelovali: v.d. ravnateljica VIDRA-e, agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Emina Kovač; Damir Mirković, voditelj odjela za poslovno planiranje u CTR - Razvojnoj agenciji Brodsko-posavske županije; direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Stjepan Ribić te Biljana Đanković, direktorica razvojne agencije Požeško-slavonske županije, Senka Horvat. Domaćin sastanka ispred Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o., uz direktoricu Gabrijelu Žalac, bio je i zamjenik direktorice Ilija Cota.

Na sastanku se raspravljalo o tekućoj problematici Regionalnih razvojnih agencija kao i o planovima i aktivnostima u narednom razdoblju.

Na sastanku je dogovoreno kako će direktori  regionalnih razvojnih agencija 5 slavonsko-baranjskih županija dati zajedničke komentare  i sugestije Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, a vezano uz provedbu postupka akreditacije regionalnih koordinatora.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200